Bilim dünyasını sarsan olay: Okyanusun altındaki yanardağda 1 milyon yumurta bulundu!

Bilim dünyasını sarsan olay: Okyanusun altındaki yanardağda 1 milyon yumurta bulundu!
Bilim insanları tarafından pasifik kıyısı açıklarında büyük bir keşif yapıldı. Deniz biyologları tarafından su altında bulunan bir yanardağın üstünü sarmış yumurtalar bulundu.

Pasifik kıyısı açıklarındaki bir sualtı dağını incelemek üzere gönderilen bilim insanları, beklenmedik bir keşif yaparak aktif bir yanardağın zirvesinin bir milyon dev yumurta ile kaplı olduğunu ortaya çıkardı. Deniz biyoloğu Cherisse Du Preez liderliğindeki araştırmacılar, bu olağanüstü durumu Kanada'nın Pasifik kıyısı yakınlarında bulunan sualtı dağındaki sıcak su kaynaklarından dolayı olduğunu belirtti.

resim-2024-01-26-151537883.png

Yaklaşık 1.100 metre yüksekliğe ulaşan bu sualtı dağı, sıcak, mineral açısından zengin sıvıları püskürtmeye devam ederek deniz tabanındaki yaşamı destekliyor. Araştırmacılar, dağın zirvesinde 'Pacific white skates' balığı tarafından yumurtlanan bir milyon dev yumurta keşfettiler.

Deniz biyologları, sıcak su kaynaklarının yumurtaların gelişim sürecini hızlandırarak daha sağlıklı yavrular elde edilmesini sağladığını belirtiyor. Keşfedilen bu benzersiz doğal olay, bilim insanlarının derin deniz ekosistemini anlamalarına ve koruma altına almalarına yardımcı olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar