Beyninde 3 santimetre kalınlığında kanama vardı: 112 yaşındaki hasta hayata tutundu

Beyninde 3 santimetre kalınlığında kanama vardı: 112 yaşındaki hasta hayata tutundu
Gümüşhane'de yaşayan 112 yaşındaki Gülhanım Nas, beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Gülhanım Nas geçirdiği ameliyat sonucunda hayata tutundu.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yaşayan 112 yaşındaki Gülhanım Nas, bir hafta önce sağ tarafında kuvvet kaybı ve bilinç bulanıklığı yaşaması üzerine Kelkit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması teşhisi konulan Nas, daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin Cerrahı Op. Dr. Bedrettin Özsoy tarafından muayene edilen yaşlı kadında beyin zarının altında büyük bir kanama tespit edildi.

112 yaşındaki hastanın durumu ve yaşına rağmen riskli bir ameliyat geçireceği belirtildi. Ancak ameliyatın başarılı geçmesi için aile bilgilendirildi ve operasyon gerçekleştirildi. Yoğun bakım servisine alınan Gülhanım Nas, bir gün sonra servise alındı. Operasyonun ardından sağlık durumunun olumlu yönde ilerlediği ve iyileşme sürecinin hızla devam ettiği ifade edildi.

Nas'ın torunu Barış Nas, ameliyatın başarısında doktor ve sağlık ekibinin büyük katkısı olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Gülhanım Nas'ın ameliyat sonrası konuşma ve hareket kabiliyetinin normale döndüğü ve ilerleyen yaşına rağmen ameliyatın başarıyla atlatıldığı vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar