Beşiktaş'taki kötü gidişatın başrolü kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...

Beşiktaş'taki kötü gidişatın başrolü kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü, Beşiktaş'ı konuk etti. Beşiktaş, Gaziantep FK'ya 2-0'lık skorla mağlup oldu. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

BEŞİKTAŞ'TAKİ KÖTÜ GİDİŞATIN BAŞROLÜ KİM?

Galatasaray'a 1-0 kaybederek 3'üncülük şansını tehlikeye atan Beşiktaş; Marius Sumidica'nın yerine Teknik Direktörlüğe Selçuk İnan'ı getiren Gaziantep'e konuk oldu..

Teknik Direktör Fernando Santos; cezalı Omar Colley'in yerine stoper mevkiinde Joe Worrall'a şans verirken, sol bek ve sol stoper olarak görmeye alıştığımız orta saha oyuncusu Bakhtiyor Zaynutdinov'u bu kez nihayet hücum bölgesinin sol kanadında kullandı..

Santrfor olarak Semih Kılıçsoy görev yaparken; Vincent Aboubakar, Cenk Tosun, Jackson Muleka, Rachid Ghezzal, Jonas Svensson ve Daniel Amartey gibi isimler yedekler arasındaydı..

Omar Colley'in dışında Amir Hadziahmetovic, Alex Oxlade-Chamberlain, Salih Uçan, Tayfur Bingöl ve Ante Rebic kadroda yoktu..

Ev sahibi Gaziantep'teyse sağ bek olarak Ertuğrul Ersoy, sol bek mevkiinde Salem M'Bakata yer alırken; sağ kanatta Deian Sorescu; sol tarafta da Mustafa Eskihellaç görev yaptı..

Lazar Markovic, Marko Jevtovic, Aliou Badji ve Max Gradel kulübede görev beklediler..

Ev sahibi Gaziantep; geçtiğimiz hafta Galatasaray derbisinde kendi kalesine gol atarak takımının mağlubiyetine sebep olan Mohamed Al-Musrati'nin hatasıyla golü buldu..

Beşiktaş'ta Mohamed Ali Musrati'nin yerden ileri doğru göndermek istediği pası kapan Alexandru Maxim önce Denis Dragus'a; Romen yıldız da bekletmeden Jamiro Monteiro'ya bıraktı.. Jamiro Monteiro'nun akıllıca asistinde meşin yuvarlağı önünde bulan Deian Sorescu, bomboş durumda sol ayağıyla plaseledi ve Gaziantep Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti..

Konuk Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın vuruşu kaleci Florin Nita'da kalırken, ilk yarının son bölümünde gelişen Gaziantep atağında ceza sahasında Semih Kılıçsoy'un ayağından eline gelen topa hakem Arda Kardeşler oyunu devam ettirince penaltı kararı bekleyen ev sahibi ekibin büyük tepkisine sebep oldu..

İkinci yarıda Cenk Tosun ve Daniel Amartey; Bakhtiyor Zaynutdinov ile sakatlanan Mohamed Al-Musrati'nin yerine oyuna girerken, Joe Worrall'ın uzaktan vuruşu az farkla auta gitti..

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos; Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal'ı oyuna alırken; sağ bek Onur Bulut ile 10 numara pozisyonundaki Ernest Muci'ye kemendi attı ve orta sahasını eksilterek riske girdi..

Gaziantep'in Romen kalecisi Florin Nita yan toplarda zaaf yaşayan bir file bekçisiyken; Teknik Direktör Fernando Santos'un bunu görememesi ve Portekizli hocayı uyarabilecek birinin olmayışı oldukça garipti..

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Arthur Masuaku'nun cılız vuruşlarında kaleci Florin Nita zorlanmazken; Gaziantep'te Jamiro Monteiro'nun yerine Max Gradel oyuna girdi..

Gaziantep'te Arthur Masuaku'nun hatası sonrası topla buluşan Denis Dragus'un sağ çaprazdan vuruşu kaleci Mert Günok'un üzerine giderken; Romen yıldız "Ben gol atacağım" dedi ve sözünü tuttu..

85'te Mustafa Eskihellaç'ın pasıyla sağ çaprazdan topla buluşan Deniz Dragus; önce Necip Uysal; ardından Gedson Fernandes ile son olarak Joe Worrall'dan kurtuldu ve İngiliz stoperin bacakları arasından kaleci Mert Günok'un sağ tarafına sert vurarak Gaziantep'e Beşiktaş karşısında 2-0'lık üstünlüğü getirdi..

Gol sonrası Beşiktaş'ta Deian Sorescu'nun ceza sahası içinde Semih Kılıçsoy'u indirmesinden doğan penaltı vuruşunu kullanan Cenk Tosun, kaleci Florin Nita'nın üzerine vurunca siyah-beyazlılar mutlak gol şansını kullanamadı..

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Florin Nita bir kez daha kurtarınca Beşiktaş 2-0 kaybetti ve üst üste ikinci mağlubiyetini aldı..

Teknik Direktör Fernando Santos'un yanında Türk olarak Serdar Topraktepe'nin yanı sıra Joao Costa, Paulo Mendes, Ricardo Santos, Jorge Rosairo ve Bruno Pereira'dan oluşan antrenör ve analizciler var..

Hep "Soyulduk, dolandırıldık" naraları atan ve Mohamed Al-Musrati ile Ernest Muci'ye milyon Euroları sayan Başkan Hasan Arat'ın yüzü acaba kızarıyor mu?

Bu takım ligin dibindeki; çömez Teknik Direktör Selçuk İnan'ın Gaziantep'ine kaybedemez..

Bu takım yan toplarla; kanat ortalarıyla sonuca gider..

Fernando Santos'un haricinde Gaziantep'i analiz edebilecek 6 antrenör var ve Beşiktaş yokları oynadı..

Kaleci Florin Nita'nın bu zaafını ben görüyorum da Başkan Hasan Arat'ın milyon Euro saçtığı bu antrenör çöplüğü göremiyor mu?

Ernest Muci çıkıyorsa oyuna Demir Ege Tıknaz neden girmez?

Takım neden ikinci yarıda Semih Kılıçsoy-Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun'la 3 santrforlu oynar?

Milot Rashica ve Rachid Ghezzal neden ilk 11'de başlayarak sağlı sollu ortalarla Gaziantep'i bunaltmaz?

Mohamed Al-Musrati ve Ernest Muci Beşiktaş'a atılmış 2 kazıktır ve Başkan Hasan Arat bunun bedelini ödeyecektir..

2 haftadır takımının mağlubiyetlerinde başrolü oynayan Mohamed Al-Musrati "Libyalı Şaban"; 3 Aralık'ta göreve gelmesine rağmen Dolmabahçe'deki stadının altında imalathane olduğunu 3 aydır bilmeyen Başkan Hasan Arat da "Akaretler'deki Şaban" unvanına hak kazandılar..

Beşiktaş Hasan Arat'la yol alamaz...

Başka bir deyişle; Başkan Hasan Arat "efsane" olmak istiyorsa önce yanındaki kişilerden kurtulmalıdır.. Aksi takdirde 3-5 kişiye Genel Kurul'da Divan Toplantısı'nda kendisini alkışlatarak Başkanlık yapılmaz...

Gaziantep Beşiktaş'ın hatalarıyla sonuca gitti ve 3 puanı kaptı..

Selçuk İnan'ı kutluyor; Beşiktaş'a lig ve kupa serüveninde başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar