Beşiktaş'ta yangın çıkan gece kulübüyle ilgili yeni gelişme: Onlarca kişi can vermişti

Beşiktaş'ta yangın çıkan gece kulübüyle ilgili yeni gelişme: Onlarca kişi can vermişti
İstanbul Beşiktaş'ta yangın çıkan gece kulübü soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Beşiktaş'taki bir gece kulübünde yapılan tadilat esnasında meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili olarak, 8 kişi tutuklandı. Bir kişi ise serbest bırakıldı.

Söz konusu yangınla ilgili olarak, işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarını da içeren 11 şüpheli gözaltına alındı ve hakimlikçe tutuklanma talebiyle sevk edilmişti.

aw177719-03.jpg

NE OLMUŞTU?

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren gece kulübündeki yangın olayına ilişkin soruşturma devam ediyor. İfadeleri alınan 11 şüpheliden 9'u, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Ayrıca, iş yerinin ruhsatlandırılması, çalışma izni ve denetim süreçleri ile ilgili tüm belgelerin toplandığı ve ilgili kamu ve belediye görevlileri hakkında da soruşturma yürütüleceği bildirildi.

aw177719-02.jpg

Gece kulübündeki yangın, 2 Nisan'da yapılan tadilat sırasında meydana gelmiş, olayda 29 kişi hayatını kaybetmiş ve 2 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, iş yerinin mesul müdürü ve ortakları ile birlikte, tadilatla ilgili sorumlu kişilerin de gözaltına alındığı belirtildi.

aw177719-01.jpg​​​​​​​

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar