Beşiktaş, İstanbulspor karşısında zaferi nasıl kazandı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Beşiktaş, İstanbulspor karşısında zaferi nasıl kazandı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında İstanbulspor, Beşiktaş’ı ağırladı. Beşiktaş, İstanbulspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti.Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ, İSTANBULSPOR KARŞISINDA ZAFERİ NASIL KAZANDI?


Beşiktaş, ligden düşmesi büyük ölçüde kesinleşen İstanbulspor'a konuk oldu..

Siyah-beyazlılarda Ante Rebic, Tayfur Bingöl, Emrecan Uzunhan, Amir Hadziahmetovic ve Alex Oxlade-Chamberlain kadroda yer almazken; Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Jackson Muleka, Salih Uçan, Jonas Svensson, Joe Worrall ve Bakhtiyor Zaynutdinov yedek soyundu..

Kadrosundan kaleci David Jensen, Valon Ethemi ve Alassane Ndao'yu kaybeden ev sahibi İstanbulspor'daysa Simon Deli ve Demeaco Duhaney kadroda yer almazken Okan Erdoğan ve Florian Loshaj sahadaydı..

İstanbulspor'da Ali Yaşar'ın vuruşu kaleci Mert Günok'ta kalırken, Beşiktaş adına da Gedson Fernandes'in vuruşunda genç file bekçisi Alp Arda başarılıydı..

Beşiktaş'ın yeni transferi Mohamed Al-Musrati'nin hatalı pasını kapan Mendy Mamadou'nun vuruşunu kaleci Mert Günok kurtarırken pozisyonun devamında Beşiktaş golü buldu..

Kaleci Mert Günok'un uzun degajı sonrası topu alan Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun'la duvar pası yaptıktan sonra karşısına gelen rakibi Modestas Vorobjovas'tan sıyrıldı ve önünü boşalttıktan sonra Florian Loshaj gelmeden sol çaprazdan enfes çaktı.. Kaleci Alp Arda'nın solundan İstanbulspor filelerine takılan meşin yuvarlak, KARTAL'ı 1-0 öne geçirdi..


Golden sonra İstanbulspor'da Okan Erdoğan'ın vuruşu direkten dönerken, David Sambissa bomboş pozisyonda topu dışarı attı.. Beşiktaş'taysa gördüğü sarı kartla Galatasaray karşısında cezalı duruma düşen Gedson Fernandes, Cenk Tosun ve Milot Rashica'nın vuruşları az farkla auta gidince siyah-beyazlılar soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

İkinci yarıda İstanbulspor'da David Sambissa'nın 2 vuruşu kaleci Mert Günok mükemmel kurtarırken, pozisyonları savuşturan Beşiktaş bir anda farkı ikiye çıkardı..

Dakikalar 54'ü gösterdiğinde İstanbulsporlu Jackson Kenio'dan topu kapan yeni transfer Ernest Muci; önce Cenk Tosun'la, ardından Gedson Fernandes'le paslaşıp ceza sahası dışından vurdu... Kaleci Alp Arda önde yakalanınca sağından filelerine giden meşin yuvarlak KARTAL'a 2-0'lık üstünlüğü getirdi..

Gol sonrası İstanbulspor'un kürkçü dükkânına geri dönen tilki hocası Osman Zeki Korkmaz; hücum oyuncusu Jackson Kenio'yu kenara alıp stoper Mehmet Yeşil'i içeri atarken; macera arayarak maça stoper olarak başlattığı Modestas Vorobjovas'ı gerçek yeri olan ön libero bölgesine çekti..

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, Gedson Fernandes ve Cenk Tosun kaleyi bulamazken, İstanbulspor'daysa Florian Loshaj'ın vuruşu kaleci Mert Günok'ta kaldı..

Teknik Direktör Fernando Santos Cenk Tosun'un yerine Salih Uçan'ı sahaya sürerken, İstanbulspor'daysa David Sambissa ve Emrehan Gedikli'nin yerine Eslem Öztürk ile Özcan Şahan oyundaydı...

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'un sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Alp Arda kornere çelerken; Teknik Direktör Fernando Santos genç futbolcusunu Milot Rashica ile birlikte alkışlatıp Vincent Aboubakar ile Rachid Ghezzal'ı içeri attı..

İstanbulspor'da Florian Loshaj ve Emir Kaan Gültekin'in yerine Vefa Temel ile Eren Arda Şan girerken; Beşiktaş'taysa Gedson Fernandes ve Arthur Masuaku yerini Bakhtiyor Zaynutdinov ile Daniel Amartey'e bıraktı..

İstanbulspor'da Modestas Vorobjovas'ın vuruşu kaleci Mert Günok'ta kalırken, Ali Yaşar serbest vuruşta kaleyi bulamadı.. Beşiktaş'taysa Vincent Aboubakar topu filelere gönderdi ancak pası veren Ernest Muci'nin rakibi Okan Erdoğan'ın arkasında olduğunu belirten hakem Atilla Karaoğlan ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı..

Beşiktaş'ta Bakhtiyor Zaynutdinov ve Vincent Aboubakar'ın vuruşlarını kaleci Alp Arda kurtarınca siyah-beyazlılar 2-0 kazandı..

3 puanı 2 golle aldı..

Bu galibiyete rağmen Gedson Fernandes ile Bakhtiyor Zaynutdinov'un cezalı duruma düşüp Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek olmaları büyük eksiklik..

Beşiktaş İstanbulspor'dan çok üstün bir takım... Bunun da rakibe faturası 2 maçta atılan 4 gol oldu...

İstanbulspor Fatih Tekke ve Hakan Yakın sonrası geçen yıl da takımı çalıştıran Osman Zeki Korkmaz'ı yeniden göreve getirdi ancak denenmişi denemekten hangi olumlu sonucu alacaklardı merak ediyorum..

Osman Zeki Korkmaz'ın bugünkü temel hatası ön libero Modestas Vorobjovas'ı stoper olarak oynatmasıydı... Nitekim Semih Kılıçsoy'un attığı ilk gol de Litvanyalı oyuncunun stoper olarak oynamayı bilmemesinden kaynaklandı...

Fildişili stoper Simon Deli'nin yokluğu hissedildi.. Bu takım hala Ali Yaşar, Mehmet Yeşil ve kaleci Alp Arda'yla oynuyorsa bize de "bay bay" demek düşüyor..

Beşiktaş'taysa Ernest Muci konusunda aynı fikirdeyim... Golü atmasına rağmen Beşiktaş'ın oyuncusu olmadığını tekrarlıyorum..

Kiralık oynadığı 25 dakikalık Kayserispor maçı sonrası "Beşiktaş'ın malı" olarak bonservisi alınan Libyalı ön libero Mohamed Al-Musrati de şu an için benim beklentilerimi karşılamadı... Daha agresif bir oyuncu gerekiyordu ancak biraz daha bekleyelim..

Gedson Fernandes, Amir Hadziahmetovic sakatlandığından beri "Saldım çayıra Mevlâm kayıra" havasında... Hiç faydalı oynamıyor... Bugün de kart görerek cezalı duruma düştü ve eski takımı Galatasaray'a karşı oynamayacak...

Acaba Gedson Fernandes "bilerek" mi cezalı duruma düştü şüpheliyim.. Umarım ben yanılırım..

Beşiktaş'a lig ve kupa sınavlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar