Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Arzu GÜVEN

Arzu GÜVEN

ÖN CEPHE

Benim sadık yarim kara topraktır...

Aşık Veysel bir gerçeği  türkü yapmış, dünya mirası için de ölmez bir eser bırakmış, ama korkarım ki; birilerinin beton aşkı yüzünden, ebedi  istirahatgahımız için bir avuç toprak bulursak şükreder hale geleceğiz!  İlköğretim çağında çok fidan dikmiştim. Tohumlar fidana; fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönmeliydi yurdumda. 90'lı yıllar... İstanbul betonlaşmamıştı bu kadar.

Hüzünleniyorum.

Ve sormak istiyorum: Hiç mi gölgesine sığınmadınız bir söğüdün, aşık olduğunuz kızın  ismini de mi kazımadınız  gövdesine?

Nasıl kıyıyorsunuz beyler ağaçlara?

FERASETİNİ MERAK EDİYORUM

Kamuoyu günlerdir Kaz Dağları'nda yapılmak istenen altın madenine karşı büyük bir dayanışma sergiliyor. AKP yine bilindik salvolarla katliamı ört bas etmeye çalışırken, basını preslemeyi de ihmal etmiyor. 

"Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı koyun benim mesuliyetim altında" diyen Sn. Erdoğan; talan edilen eko sistemden kaçan ceylanları  gördü mü bilmiyorum ama, o kutsal  telaşın sebebi  "YAŞAMAK"  insanlar  kadar hayvanlarında hakkı.

Post endüstriyel kapitalizm; tankla tüfekle yapamadığını siyanürle, radyasyonla yapıyor. Doğal yaşam alanlarımızı zehirliyor. Hâl böyleyken milliyetçi geçinen siyasetçiler ise evlere şenlik.  Milliyetçi demek; vatana ve millete duyduğu aidiyetin verdiği sorumlulukla hareket eden, milletini seven demektir.

Devlet Bahçeli neden John McCluskey'e haddini bildirmedi?

Kaz Dağları'nda altın üreten Kanada firmasının başkanı  McCluskey bir  röportajında :"Tükler çok iyi taş taşır" diyor.  İşçilere  maaşını TL bazında ödediğini de hesaba katarsak; elin Kanadalısı, emekçime 'PARYA' muamelesi yapıyor.  Sn. Devlet Bahçeli'den tepki geçikmiyor(!) demeyi çok isterdim, ama "Çıt" çıkmıyor  Azizim!    

EKOLOJİK TAHRİBAT ÇOK BÜYÜK...

AKP iktidarı kültürel ve ekolojik mirasımızı talan etmeye devam ediyor.  Rize Çamlıhemşin'de kadınların öncülüğünde gerçekleşen  'Yeşil Yol'  dayanışmasını hatırlıyor musunuz? Halka  'Çapulcu'  diyen Vali'ye korkusuzca "Biz halkız, Vali'de kimmiş" cevabını veren  Havva Anayı?   Direnişin renginde kadın olunca pek güzel oluyor Azizim!  Rantın en yoğun yaşandığı illerden Artvin'de  "CARATTEPE" dayanışması  ise  millete ettiği  galiz küfürle tanıdığımız  şahsın iş makinalarını durdurmuş, AKP'ye  geri adım attırmıştı.

KAZ DAĞLARI İÇİN DAYANIŞMA VAKTİ!  

Evet …

Şimdi tam sırası .

Artık susup oturacak zaman değil. Fazıl Say ve piyanosu da 18 Ağustos Pazar günü Kaz Dağları yolcusu. "Kaz Dağları Marşı" bestesini de ilk kez  seslendirecek .   

Bir değişiklik olmazsa ben de kızımla orada olacağım.

Kaz Dağları'ndan sonra  Kelebekler Vadisi var ,

Salda Gölü

Gözelerine göz diktikleri  Munzur var…

Çünkü para bitti…

Kral Çıplak!

ÇED raporunun olumsuzluğu, doğal SİT alanı oluşu, yürütmeyi durdurma kararı falan  "Durduramayacak!"

Yani daha çok işimiz var.    

Kemerleri bağlayın azizim!    

Direneceğiz.   

Sevgimle….          

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları