Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

"Bebecan" muhabbeti…

Recep Bey Afyonkarahisar''da düzenlenen AKP mitingde DEVA Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı ortağı Babacan hakkında "Bu kardeşiniz başbakan olduğunda, Davos''ta IMF başkanıyla görüşme yapıyoruz. Şu anda masada olan birisi daha vardı. O zaman ekonomiyle ilgileniyordu. Yanımızda olan kimdi, Bebecan… Şimdi atıyor tutuyor. Vah zavallı." Demiş…

Bu üslup resmen kıskançlıktan ter ter tepinerek sevmediği arkadaşına lakap takan ilkokul talebesi üslubu değil mi?

Her şey bir yana Türkiye Cumhuriyeti''nin Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bir zat-ı muhteremin böyle bir üslup kullanması son derecede yakışıksız olmuştur.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan altta kalır mı bir tweet attı ve "Genç arkadaşlarım, yaşınız sebebiyle size takma ad takıp sizi itibarsızlaştırmaya çalışanlar olabilir; onlara en iyi cevabınız yaptığınız iş olacaktır. Bana "Bebecan" diyenler bugün hâlâ bizim dönemin ekonomik mirasıyla övünüyor. Ayinemiz grafiktir bizim, lafa gerek yok" diyerek taşı tam gediğine oturttu ve kendi dönemindeki ekonomik tabloyu gösteren aşağıdaki grafiği paylaştı:

 

Erdoğan, Eskişehir deki konuşmasına da bu üslupla devam etmiş ve "Bu Bebecan, bunlar ekonomiden falan anlamazlar, şimdi ekonomiden ne kadar anladığını göreceğiz." demiş…

Ali Babacan''ın özgeçmişinde yer alan eğitim hayatı şöyle:

*TED Ankara Koleji''nden 1985 yılında birincilikle mezun oldu.

*Üniversiteyi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde okuyan Ali Babacan, bu bölümden 1989 yılında 4.00 üzerinden 4.00 ortalamayla üniversite birincisi olarak mezun oldu.

*1990-1992 yılları arasında Northwestern University Kellogg School''da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı.

Yani diploma, dil ve ekonomi bilgisi konusunda herhangi bir sıkıntısı olmadığı ortada.

Üstüne;

Ali Babacan 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Türkiye tarihinin en yıkıcı ekonomik krizlerinden olan 2001 krizinin ardından, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı koltuğuna oturduğunda 35 yaşındaydı.

58. Hükümet''te Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. 2008''de dünyayı etkileyen ekonomik kriz sonrası 2009 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu.

Şimdi Recep Bey''e buradan soruyorum; "Bebecan" diyerek soyadı üzerinden gönderme yapıp küçümsemeye kalkıştığınız Ali Babacan madem ekonomi bilmiyor onu neden ekonomiden sorumlu bakan olarak seçtin?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları