Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Bayramdaki orman yangınlarının arkasında hangi güçler var?

Değerli okuyucularım öncelikle Kurban Bayramı'nız mübarek olsun. Nice bayramlara…

***

Pazartesi günü Kurban Bayramı'nın 2.gününde ülkemizde art arda çıkan 27 yangında adeta ciğerlerimiz yandı.

***

Kurban Bayramı'nın bu yangınlar için seçilmesi elbette tesadüf değil. Seçilmesi dedim evet bu yangınların bir plan dâhilinde yapıldığı kesin. Kimisine göre Bayram tatilinde turizm baltalanmak istendi, kimisine göre kutsal değerimiz olan Kurban Bayramı bilerek seçildi. Peki bu ormanlar yangınlarının arkasında hangi güçler var?

***

Kimi uzman yorumculara göre; eskiden de bu yangınlarda sicili bozuk olan bölücü terör örgütü PKK yangınları çıkartıyor. PKK terör örgütü en güçlü olasılık. Ama sadece o nedene bağlamak da kolaycılık olur.

***

Dış güçler deyip yazmak hele hele kolaycılığın daniskası olur.

***

Ben diğer bir olasılığı yazmak istiyorum. Orman yangınlarını çıkartan son günlerdeki Kaz Dağları'ndaki doğa katliamını yapan güçler olmasın? Ne ilgisi var diyeceksiniz? Hemen yazayım doğa katliamları ile para kazanmaya alışmış güçler dur durak bilmezler. Sektör farklı da olsa iş arazi rantı olunca burada da doğa katliamını yaparlar.

***

Diğer güçlü iddia ise; büyük inşaat şirketleri değerli arazilerin rantını yiye yiye, yiyecek rant kupon arazi kalmadı. Bu yangınları arazi mafyası ile çıkartıp rant yerleri açılıyor olabilirler.

***

Her türlü olasılık olabilir. Ama ciğerlerimizin yanmasını engelleyecek tedbirleri tüm yetkililerin alması gerekirken, siyasi partiler ise bir araya gelip ne yapabiliriz diye bir ortak politika belirlemelidirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları