Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sebla Didem Korday

Sebla Didem Korday

Yazar

Bayramda otizmli çocuklarımızın yanında olmayı tercih edin

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine otizm tanısı konulurken, 2000’li yılların başında otizm tanısı koyulan çocuk sayısı 150’ye yükselmiş. 2013 yılında ise 88 çocuktan birinde otizm görülürken, 2014’te %30 artış göstermiş. Bugün doğan her 68 çocuktan biri otizm riski ile doğarken, dünyada her 20 dakikada bir çocuğa otizm tanısı konuluyor. Türkiye’de, 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352 bin otizmli çocuk ve gencimiz var. Her bireyin hakkı olan eğitim, otizmli çocuklar için ise eğitim hakkı olmaktan öte tek çare olarak görülüyor.

en büyük desteĞİ verirsiniz

Toplumsal farkındalığı yükseltmek ve çocuklarımızın yanında olmak için dizilerden tutun da tüm kurum ve kuruluşlara kadar otizmli çocuklara destek veriliyor. Sizde onların yanında olun. Bu bayramda bir iyilik yapın onlar için.

Otizmli çocuklara destek vermek  onların geleceklerine ışık tutmak için TOHUM yazıp 5290’a mesaj atın.

***

Otizmli çocukların okul ve eğitmen sayısı arttırılmalı ve anayasal hakkı olan eğitime erişebilirliğinin kolaylaştırılmalı ki şimdilerde eğitim alan otizmli çocuk sayısı 30 bin 50 olmakla kalmayıp tüm gelişimsel farklılık yaşayan çocuklarımızın tek çareleri olan eğitime kolaylıkla ulaşsın. 

Güzel bir haber

Otizmli Genç Sporcu Cem, Başarıdan Başarıya Koşuyor!

Otizmli Milli Yüzücümüz Cem 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Yarışları ve 2020 Paralimpik Olimpiyatlarında, Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor.

Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu mezunlarından Hikmet Cem Sezgin, enstrüman çalabilen bir sanatçı kişiliği yanısıra sporcu kimliğiyle de başarıdan başarıya koşuyor. Dereceleri ile 2018 Avrupa Paralimpik Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan ve 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Yarışları, 2020 Paralimpik Olimpiyatlarına katılmayı hedefleyen Cem, madalyalarına yenisini eklemek için antrenmanlarını sürdürüyor.

Seferberlik var

Pour La Bonte, Tohum Otizm Vakfı öğrencileri ile birlikte “Farkında mısınız?” diyor! Ünlü isimler, vakıf öğrencileriyle birlikte tasarladıkları ürünleri satışa sunuyor. Beraber çok özel paylaşımlar yaşanarak üretilen ürünlerin geliri ile öğrencilerin eğitimine katkı sağlanacak. Bilgi için: www.pourlabonte.com

Bildiğim diğer destek ise SensinO’nun yapacağı açık arttırma. 3 Eylül’e kadar yapılacak olan açık artırmada en yüksek teklifi veren, Türkiye'nin telekomünikasyon devi Turkcell'in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile öğle yemeği eşliğinde sohbet etme fırsatı yakalayacak. Tüm gelir ise vakfa bağışlanacak. Bilgi için: ww w.sensino.com

Sevgiyle gülümseyin...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları