Bayraktar AKINCI C ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi

Bayraktar AKINCI C ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi
Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamı içerisinde Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar AKINCI C, ilk uçuş testini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Bayraktar AKINCI C, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yer alan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapılan ilk uçuş testini başarılı bir şekilde tamamladı. Böylece Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2x850 HP gücündeki üçüncü varyantı gökyüzü ile buluşmuş oldu. Bayraktar AKINCI C, 2 X 850 HP olmak üzere toplamda bin 700 HP sahip olduğu güç ile sınıfının en etkili ve kabiliyeti olan muharip platformu olacak. Bugün yapılan test faaliyetinde Bayraktar AKINCI C, 1 saatten fazla bir süre havada kaldı. Uçuş esnasında aerodinamik parametre adımları başarılı bir şekilde test edildi.

aw148759-02.jpg

İlk uçuşunu 6 Aralık 2019 tarihinde yapan Bayraktar AKINCI TİHA, 29 Ağustos 2021'de envantere girdi. Yakın dönemde 2X450 HP gücündeki Bayraktar AKINCI A ve 2X750 HP gücündeki Bayraktar AKINCI B, Türk güvenlik güçlerinin yanı sıra başta Azerbaycan olmak üzere müttefik ülkelerin envanterine de katılmaya başladı. Azerbaycan envanterine giren Bayraktar AKINCI TİHA’nın 9 Şubat’ta yaptığı ilk uçuşunu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar birlikte izledi. Suudi Arabistan Krallığı ile geçen yıl yapılan ihracat ve iş birliği anlaşması, Cumhuriyet tarihinde Türk savunma ve havacılık sanayisinin tek bir seferde yaptığı en büyük ihracat anlaşması olmuştu.

aw148759-04.jpg

aw148759-05.jpg

aw148759-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar