Batan geminin kaptanının cansız bedeni bulundu

Batan geminin kaptanının cansız bedeni bulundu
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde geçen ayın sonunda kıyıya vuran bir cesedin, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batan "Batuhan A" adlı geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'a ait olduğu belirlendi.

Dutliman Mahallesi sahilinde 28 Mart'ta bulunan cesedin, Karacabey açıklarında batan kargo gemisinin kayıp 3 personelinden birine ait olduğu değerlendirilerek DNA eşleşmesi yapıldı.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat'ta Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkan 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yükü taşıyan "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında battı. Gemi enkazındaki aramalarda, aşçı Zeynep Kılınç ve yağcı Hüseyin Tutuk'un cesetlerine daha önce ulaşılmıştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Imralı Adası açıklarında yaptıkları aramalarda 3 Mart'ta bir kişinin cansız bedenine ulaşmıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan DNA eşleşmesi sonucunda, bu cesedin geminin sahibi Murat Altıntaş'a ait olduğu belirlenmişti.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Batuhan A gemisinin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'a ait cesedin bulunmasıyla ilgili olarak detaylı inceleme başlattı. Uyanık'ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Geminin batması ve kaybolan diğer mürettebat üyeleriyle ilgili arama çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar