Bankacılık sektöründe büyük deprem! Ünlü banka 250 şubesini birden kapatıyor

Bankacılık sektöründe büyük deprem! Ünlü banka 250 şubesini birden kapatıyor
Küresel ekonomik krizin son dönemde artan iflaslara neden olması tedirginlik yaratırken, ünlü bir bankadan gelen haber sektörde sarsıntıya neden oldu.

Ekonomik koşullardaki değişiklikler nedeniyle ünlü bir banka, 250 şubesini kapatma planlarını duyurdu. Bu durumun ardından binlerce çalışanın protesto için grev yapması bekleniyor.

Verdi ve Deutsche Bank Çalışanları Birliği (DBV), müzakerelerde anlaşma sağlanamadığı için Almanya genelindeki arka ofis ve çağrı merkezi çalışanlarına grev çağrısında bulundu.

i.webp

Postbank'ta toplu iş görüşmelerinin dördüncü turu yaklaşırken, Verdi sendikası grev baskısını artırma kararı aldı. Sendika, Perşembe günü Almanya genelinde hizmet birimleri, çağrı merkezleri ve şubelerde çalışan üç grup personeli greve davet edecek.

Verdi sendikası müzakerecisi Jan Duscheck, Berlin'de yaptığı açıklamada, bu eylemin çalışanların ücret artışları ve işten çıkarılmaya karşı daha geniş koruma taleplerini desteklediğini vurgulayan net bir mesaj olduğunu söyledi.

i-1.webp

Verdi sendikası müzakerecisi Jan Duscheck, “Haftalardır süren görüşmelere rağmen işveren, Postbank çalışanlarına yönelik önemli bir taviz vermeye yanaşmıyor” diye eleştirdi.

Verdi sendikası, Postbank toplu iş sözleşmesi kapsamında Deutsche Bank Grubu’nda çalışan yaklaşık 12 bin kişi için yüzde 15,5 oranında ücret artışı talep ediyor. Sendika ayrıca, aylık maaşlarda en az 600 Euro artış ve işten çıkarılmalara karşı korumanın 2028 yılı sonuna kadar uzatılmasını istiyor.

Deutsche Bank ise 2026 yılı ortasına kadar 550 Postbank şubesinden 250'sini kapatmayı planlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar