Bakan Yardımcısı Sayan'dan iOS kullanıcılarına kritik uyarı: Soruştutrma başlatıldı bu özellikleri hemen devre dışı bırakın

Bakan Yardımcısı Sayan'dan iOS kullanıcılarına kritik uyarı: Soruştutrma başlatıldı bu özellikleri hemen devre dışı bırakın
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, X hesabından yaptığı paylaşımda iOS kullanıcısı milyonları uyardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, iOS cihazlarındaki güvenlik açıklarıyla ilgili olarak Apple hakkında başlatılan soruşturmayı duyurarak, bu konuda kullanıcılara uyarılarda bulundu.

Sayan, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) iOS cihazlarındaki açıklar üzerinde çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

a1.jpg

Yapılan kapsamlı siber tehdit istihbarat çalışmaları sonucunda, iOS cihazlarını etkileyen önemli güvenlik açıklarının tespit edildiğini vurgulayan Sayan, söz konusu açıkların cihazların kontrolünün ele geçirilmesi ve kullanıcı verilerinin çalınma riskini içerdiğine dikkat çekti.

Sayan, gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 16 komuta kontrol sunucusunun tespit edildiğini ve bunların USOM zararlı bağlantılar listesine alınarak engelleme işleminin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Soruşturma sürecinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Apple'dan açıklama talep ettiğini ve aynı zamanda soruşturma başlattığını ifade eden Sayan, uluslararası düzeyde gerekli önlemlerin acil olarak alınması için hazır olduklarını belirtti. Küresel siber tehditlere karşı ciddi yaptırımların uygulanması gerekliliğini vurgulayan Sayan, dijital izleme ve siber casuslukla mücadelenin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

a2.webp

BU KAYNAKLARDAN UYGULAMA YÜKLEMEYİN

iOS güncellemesinin en yüksek sürümünde kullanılması gerektiği önerisinde bulunan Bakan Yardımcısı Sayan, iMessage ve FaceTime gibi ayarların kontrol edilerek gerekiyorsa geçici olarak da olsa devre dışı bırakılmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Mikrofon ve fotoğraf gibi hassas verilere bağlanan uygulamaların sınırlandırılması gerektiğini söyleyen Sayan, kablosuz verilerin de sadece ihtiyaç halinde kullanılmasını önerdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar