Bakan Tunç'tan Bekir Bozdağ'a destek

Bakan Tunç'tan Bekir Bozdağ'a destek
TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, TBMM'de kararın okunmasının ardından düşürüldü. Kararı okuyan TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a ise tepki gösterildi. Adalet Bakanı Tunç, tepkileri eleştirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının okunması sırasında Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'a karşı yapılan itiraz ve çirkin hareketleri kınadı.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından verilen kesin hükmün Anayasa'nın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 136. maddeleri uyarınca TBMM Genel Kurulu'nda okunmasının ardından, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'a yönelik çirkin hareketin asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

TBMM'nin milletin iradesini temsil ettiğini vurgulayan Tunç, "TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Bakan Tunç, TBMM Başkanlık Kürsüsü'nün aziz milletin kürsüsü olduğunu ve her ne sebep olursa olsun millet adına hareket eden TBMM'nin çalışmasının engellenemeyeceğini ifade etti. Adalet Bakanı, yaşanan olayları kınayarak milletin iradesine yönelik bu tür çirkin hareketlerin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar