Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Bakan Nebati'nin gözlerine bakmaya devam ediyoruz

Hatırlatalım. Çiçeği burnunda Maliye Bakanı ne demişti: Gözlerimin içine basın ekonomideki ışıltıyı görürsünüz…

Evet sayın boş bakan artı Maliye Bakanı. Gözlerine baktığım zaman akaryakıta 1 yılda 49 kez zam yapıldığını ve bunun son bir ayda yani 2022'nin Ocak ayında 7 kez zamlandığını görüyorum.

İstatistiki rakamlara göre, Ocak 2021'de 60 litrelik bir depo 396 liraya dolarken an itibariyle 880 TL'ye doluyor. Nebatinin gözlerinde yeni gelecek zamları görüyorum.

Bakan Nebati'nin enflasyon Ocak Ay'ında zirve yapacak demişti. Şimdi o sözünü revize ettiğini görüyoruz. Enflasyon Nisan Ay'ında zirve yapacağını  söyledi.

Dün itibariyle yeni enflasyon rakamları açıklandı.

Bakan Nebatinin gözlerinde aylık yüzde11.10 enflasyon artışı görüyorum. Yine Nebatinin gözlerinde bir ay önce yıllık enflasyon yüzde 36.08 olarak açıklamıştı. Dün açıklanan yıllık enflasyon rakamı ise; TÜİK'in makyajlı rakamlarına göre yüzde 48.69 olarak açıklandığını Nebati'nin gözlerinde görüyorum.

Bakan Nebati'nin o yılışık bir şekilde televizyon ekranlarına çıkmasına da bayılıyorum. Geçmişte çok değişik Maliye Bakanı gördük ama Nebati kadar konuşurken yılışan ve dinleyenlerde güvensizlik aşılayan başka bir bakan görmedim.

Geçen yıl akaryakıta yapılan zamlar eşel mobil sistemi ile pompalara yansıtılmıyor ve ÖTV'den karşılanıyordu. Şimdi ise yapılan zamlar direkt olarak pompalara yansıtılmaya başlandı. Bakan Nebatinin gözlerinde an itibariyle benzinin litre  fiyatının 14.62 TL olduğunu, mazotun litre fiyatının da 14. 74 TL olduğunu görüyorum.

İktidarın 2021'in son çeyreğinde faizleri düşürme politikasına geçip enflasyon hedefi rafa kaldırılınca dövizde kur rakamları da havada uçuşmaya başladı. Doların artışına bağlı olarak akaryakıt ürünlerinde de ardı ardına zamlar yapılmaya başladı.  Dolar 18 TL'yi görmüştü ki iktidar Merkez Bankasının arka kapısından yüklü miktarda dolar satışı yapınca dolar bir ara 10 TL düzeyine düşmüştü ki, piyasa iktidara yeteri kadar güvenmiyor olacak ki şu anda dolar 13.57 TL düzeyinde devam etmektedir.

Kısaca Bakan Nebati'nin gözlerinde  öyle ekranlarda söylediği gibi dolar kurlarını dizginleyemeyeceğini görüyorum. Enflasyonu asla düşüremiyeceğini görüyorum. Maliye Bakanı Nureddin Nebati artık vatandaşa hayal ürünü satmaktan vazgeçmelidir. Gerçeklerle yüzleşmelidir. Vatandaşın aklıyla alay etmeyi vazgeçmelidir.

Neymiş Sayın Bakan Nebati?, Öyle televizyon ekranlarına  laubali bir şekilde konuşmakla olmuyor bu işler. Bunu er veya geç mutlaka göreceksiniz ama olan vatandaşa oluyor.

 

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları