Bakan Fidan NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak

Bakan Fidan NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak için Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek.

NATO'nun önemli müttefikleri, 3-4 Nisan tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilecek olan Dışişleri Bakanları toplantısında bir araya gelecek. Toplantının ana gündemi arasında terörle mücadele, genel caydırıcılık konuları ve Ukrayna'daki son gelişmeler bulunuyor. Özellikle, İsveç ve Finlandiya'nın son üyelikleri ve NATO'nun güncel durumu, katılımcıların dikkatini çekecek konular arasında yer alıyor.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, toplantıda NATO'nun terörizmle mücadele konusundaki rolünü vurgulayacağı öngörülüyor. Fidan'ın, özellikle PKK/PYD/YPG gibi terör örgütleriyle bazı NATO üyelerinin işbirliğinin kabul edilemez olduğunu dile getireceği belirtiliyor.

Fidan'ın ayrıca, müttefikler arasında savunma sanayii alanında uygulanan yaptırım ve kısıtlamaların NATO'nun dayanışma ruhuna aykırı olduğunu vurgulayacağı ifade ediliyor. Bu konuda İngiliz, Alman, Bulgar ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarıyla da ayrı görüşmeler yapması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar