Bahçelievler’deki 3+1 İtalya’ya rakip oldu! Bu parayla Floransa'da havuzlu villa alınıyor

Bahçelievler’deki 3+1 İtalya’ya rakip oldu! Bu parayla Floransa'da havuzlu villa alınıyor
İtalya’daki 10 milyon TL’lik havuzlu villanın Türkiye’deki karşılığı 3+1 görenlere “Coğrafya kaderdir” dedirtti.

Ev kiraları her geçen gün uçuşa geçerken yurt dışı ve Türkiye’deki konut fiyatları arasındaki uçurum da giderek büyüyor.

İtalya’nın Floransa şehrinde havuzlu ve bahçeli villanın satış fiyatına Türkiye’de karşılık gelen apartman dairesi görenleri hayal kırıklığına uğrattı.

aeee.jpg

Sosyal medya hesabından paylaşılan İtalya’daki lüks villanın fiyatı 300.000 euro (10 milyon 413 bin TL) olarak belirtildi.

Bahçeli, havuzlu dekorasyonu taşlarla döşenmiş villanın fiyatı şaşırtırken Türkiye’de aynı fiyata Bahçelievler’de 3+1 dairenin karşılık gelmesi ekonomiyi bir kez daha sorgulattı.

aaaaaaaa.jpg

İtalya’da villa alınan fiyata Bahçelievler’de 9 katlı bir apartmanda 3+1 daire alınabiliyor.

İlandaki fiyatları görenler Türkiye’de ev almanın hayal olduğunu ifade ederken yurt dışı yatırımının her zaman daha iyi olduğunu öne sürdü.

Aynı zamanda Bahçelievler’de 10 milyon TL olan evin bulunduğu konumun deprem riski taşıyan ilçelerden birinde yer alması da dikkat çekti.

s.jpg

İTALYA’DAKİ EVLERDE AKDENİZ ESİNTİSİ

Yeşil doğaya hakim İtalya’da zeytin ağaçlarının bulunduğu Muğla, Aydın, İzmir havasını yansıtan evler de oldukça rağbet görüyor.

Havalimanı ve plajlara yakın avlusunda havuzu olan 2 odalı bir evin fiyatı ise neredeyse 4,5 milyon değerinde.

Resim

İTALYA’DA EV ALARAK OTURUM İZNİ ALINABİLİR Mİ?

Türkiye'de Tapu Kanunu'na göre yabancı uyruklu gerçek kişilerin Türkiye'de taşınmaz edinmesi için karşılıklılık şartı bulunmuyor. Bu durum, İtalyan vatandaşlarının Türkiye'de taşınmaz edinmesine olanak tanıyor.

İtalya'nın bakış açısına göre ise İtalyan Medeni Kanunu'nun önsözünde yer alan "yabancılara karşı muameleler" başlıklı 16. madde yabancı uyruklu vatandaşların İtalyan vatandaşlarına tanınan medeni haklardan yararlanabilmesini mütekabiliyet koşuluna bağlanıyor.

Resim

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar