Babacan'dan KKM açıklaması: "Ülkeyi batırma" projesinden çıkma çabası olumlu

Babacan'dan KKM açıklaması: "Ülkeyi batırma" projesinden çıkma çabası olumlu
Babacan'dan KKM açıklaması: "Ülkeyi batırma" projesinden çıkma çabası olumlu ama Erdoğan’da bu iradeyi görmüyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın yayımladığı tebliğ ile Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarıyla ilgili, "kademeli çıkış kararının olumlu olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hatasını kabul etmediğini ve Merkez Bankası ile aynı iradeyi göstermediğini" söyledi.

Babacan, Merkez Bankası'nın KKM kararına yönelik sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

Babacan, yaptığı açıklamada, “İlan edildiği ilk günden bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) projesinin bu ülkeye yarardan çok zararı olacağını anlatıyorum. Merkez Bankası’nın bu ‘ülkeyi batırma’ projesinden kademeli de olsa çıkma çabasını olumlu buluyorum. Ancak Sayın Erdoğan’da henüz bu iradeyi görmüyorum. KKM’nin bir plan dahilinde sonlandırılması için Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yanlışı kabul etmesi ve bu yanlıştan dönmek için net bir irade ortaya koyması gerekir. Gecikilen her gün vatandaşımızın cebinden çalmaktır” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın paylaşımında, açıklandığı günden bu yana KKM sistemini eleştirdiği konuşmalarından oluşan video da yer aldı.

Yaptığı konuşmalarda KKM projesinin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, “Kendini uyanık zannedenlerin dalaveresi” diyerek son verdiği, “Dövize Çevrilebilir Mevduat” uygulamasının bir kopyası olduğunu savunan Babacan, KKM’yi, “Devleti batırma projesi” olarak tanımlayarak, bu sistemden çıkılması gerektiğini söylemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar