Ayşen Gruda ve Yılmaz Gruda çiftinin kızı Elvan Gruda hayatını kaybetti! Yeşilçam'ın acı kaybı

Ayşen Gruda ve Yılmaz Gruda çiftinin kızı Elvan Gruda hayatını kaybetti! Yeşilçam'ın acı kaybı
Yeşilçam’ın ünlü sanatçısı Ayşen ve Yılmaz Gruda çiftinin kızı Elvan Gruda hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Ayşen Gruda’nın kızı Elvan Gruda 55 yaşında yaşamını yitirdi. Film-San Vakfı ünlü oyuncu Ayşen Gruda’nın kızının hayatını kaybettiğini duyurdu. Film-San Vakfı, "Rahmetli Ayşen Gruda ve rahmetli Yılmaz Gruda'nın Kızı Elvan Gruda'yı 55 yaşında kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Ayşen Gruda 23 Ocak 2019, Yılmaz Gruda ise bu yıl 25 Temmuz'da hayatını kaybetmişti.

5t6t5.jpg

AYŞEN GRUDA KİMDİR?

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ayşen Gruda 22 Ağustos 1944 tarihinde İbrahim Sami-Zekiye Erman çiftinin üç kızından ortancası olarak İstanbul'un Bakırköy ilçesinin Yeşilköy semtinde, Osmanlı zamanında karargâh olarak kullanılan bir köşkte dünyaya geldi. Ünlü oyuncunun babası kara tren makinistiydi. Ayşen Gruda küçük yaşta Ermeni komşularının taklidini yaparak yeteneğini keşfetti. Lise ikiye giderken babasını kaybetti. Ünlü oyuncu geçim sıkıntısı yüzünden küçük yaşta çalışmak zorunda kaldı.

650x344-aysen-grudanin-kizi-elvan-gruda-yasamini-yitirdi-1703444818219.webp

Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakterinden sonra lakabı “Domates Güzeli” olarak kaldı. İlk olarak Ayen Gruda Tevfik Bilge’nin turne tiyatrosunda profesyonel olarak oyunculuğa başlamıştır. İlk rolünü ise “Kongre Eğleniyor” adlı vodvilde küçük bir hizmetçi karakterine hayat verdi. Ankara Meydan Sahnesi’nde tiyatro oyuncusu Yılmaz Gruda ile tanışarak nikah masasına oturdu. Kızı Elvan doğunca ünlü oyuncu bir süreliğine tiyatroculuğa ara verdi. Ünlü oyuncu Yılmaz Gruda’dan boşanmasına rağmen soyadını kullanmaya devam etti. Yakın Dostu Adile Naşit ile , Ertem Eğilmez filmlerinin çekirdek kadrosuna katıldı.

Ünlü oyuncu birbirinden başarılı birçok projede yer aldı. Rol aldığı filmler “Mum Söndü”, “Devekuşu Kabare”, “Hababam Sınıfı Müzikali”, “Yedi Kocalı Hürmüz”. Öte yandan Ayşen Gruda, tiyatronun yanında televizyon programlarında yer aldı. Sinema olarak ise “Tosun Paşa”, “Süt Kardeşler”, “Şaban Oğlu Şaban”, “Hababam Sınıfı”, “Neşeli Günler” gibi birçok Türk Sinemasında rol aldı.

pir-samd502ny3n9gjlvuq.webp

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Usta oyuncu Yılmaz Gruda’nın Arnavut babası kan davası yüzünden ülkesini terk ederek İstanbul’a geldi. Burada sütçülük yaparak geçimini sağladı.

Yılmaz Gruda ise kitap okumayı çok sevdiği için zamanla kitap ve şiir yazmaya başladı. Ankara’daki eğitimini yarıda bırakan Yılmaz Gruda’nın yazdığı şiirler 1950’li yıllarda çeşitli dergilerde yayınlanmaya başladı. Aynı zamanda Yılmaz Gruda bir devlet memurudur. Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk yaşamı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Yılmaz Gruda daha sonra yeniden devlet memurluğuna dönerek burada muhasebecilik yaptı. Öte yandan usta oyuncu Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti. Gruda, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda, Anton Çehov'un Evliliğin Halleri'ni Çeviren/Derleyen/Yöneten ve oyuncusu olarak 90 yaşında sahnede yer almıştır.

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ayşen Gruda ile nikah masasına oturmuştur. Çift ayrılmasına rağmen Ayşen Gruda onun soyadını kullanmaya devam etmiştir. İkilinin bu evlilikten bir kızları dünyaya gelmiştir. Adını Elvan koymuşlardır. Elvan Gruda ise 25 Aralık 2023’te hayatını kaybetmiştir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar