Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Ayasofya neden gündemde?

Değerli okuyucularım Ayasofya yeniden gündeme getirildi. Bunun elbette siyasi çıkarları vardır. Bugünkü yazımda bunu kaleme alacağım.

***

Ayasofya'nın sahte imza ile Atatürk'ün haberi olmadan müze yapıldığını tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu belgelerle açıkladı.

Ayasofya müze olarak mı kalsın? Yoksa camii mi olsun? Şeklindeki tartışmalar apayrı tartışma konusudur. Yazımda bundan ziyade dikkat çekmek istediğim konu zamanlamadır.

Ayasofya hamlesi erken seçimin sesi midir?

Gelin bu soruyu derinlemesine beraber analiz  edelim.

***

AK Parti Genel Başkanı R.T. Erdoğan, son açıklamalarında erken seçim iddialarını reddetti. Reddetmesini kesin olarak değerlendirmemek lazımdır.

Çünkü erken seçim iddialarını kesin reddedip de sonradan alınan seçimleri buraya yazmayım. Tek tek sözleri yazarsam bu satırlar yetmez.

***

Erken seçim iddiaları yoğunluk kazandı. Herkes bir tarih açıklıyor. En başta anket şirketi sahipleri veya müdürleri açıklıyor.

***

AKP'nin Ayasofya hamlesini erken seçim için bile yapmamış olsa olsa yüzde 30'lara düşmüş oyunu kurtarmak için yaptığını söyleyebiliriz.

Çünkü bir iktidar için kendi gücünü göstermek amacıyla halk desteğini kamuoyuna yansıtmak maksadıyla oylar çok önemlidir.

AKP'nin anket şirketlerini kontrol etmeye çalıştığı bilinen bir gerçektir. Lakin hepsini kontrol edemez durumda. Çünkü birçok anket şirketi muhalif konuma geçti. Ha bu muhalif konum elbette rakamların yalan olduğunun anlamı çıkmaz. Yani, "Anket şirketleri  muhalif ve rakamları çarpıtıp AKP'yi bilerek düşük göstermeye çalışıyor" iddiası gerçek dışıdır. Çünkü seçimleri bilmeleri açısından olayı değerlendirmek lazımdır.

Anket şirketlerini kontrol edemeyince, halkın oyunu yeniden kazanmak için Ayasofya hamlesini yaptılar dersek yalan söylememiş oluruz.

***

Üstte de belirttiğim gibi bir iktidar için sadece seçimlerde oy değil iktidarının her döneminde halk desteği çok önemlidir. AKP'nin Ayasofya hamlesini de böyle değerlendirebiliriz.

Erken seçim de geliyorsa Ayasofya meselesi bu yüzden gündeme geldi diyebiliriz.

Öyle değilse İYİ Parti'nin Ayasofya önerisine AKP'nin ret oyu vermesi nedendir? Birisi bize açıklasın!...

***

MEDYA İĞNESİ!

Kim kimi tıklıyor kavgası!..

Medyada bir kavga yaşanıyor ki sormayın gitsin. Kimin internet sitesi daha çok tıklanıyor?

Bu tartışmayı ilk Ahmet Hakan başlattı. Paylaşım yaptı ve süper rakamlar dedi.

Ensonhaber bir haber paylaşarak biz daha çok tıklanıyoruz dedi.

Bu tıklanma yarışı bana 90'lardaki TV ekranlarından yayınlanan 'biz böyle reyting alıyoruz rakiplerimiz sinek avlıyor' sözlerini aklıma getirdi.

Kimse demiyor ki bizi tıklıyorlar ama içeriğimiz kaliteli mi!

İyi o zaman tıklanmak için başlığı yalan atın halkı aldatın sonra biz tıklanıyoruz deyin.

Ancak kendi kendinizi kandırın…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları