Atatürk krizi büyüdü! TFF’de sıcak saatler Büyükekşi istifa mı edecek?

Atatürk krizi büyüdü! TFF’de sıcak saatler Büyükekşi istifa mı edecek?
Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa skandalının ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifa edeceği ve TFF'de olağanüstü seçim kararı alınacağı öne sürüldü.

Cumhuriyet’in 100. yılında Suudi Arabistan'da gerçekleşmesi planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin Atatürk ambargosu nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu olay, Türkiye'nin dış politika gündeminde önemli bir yer edindi.

Süper Kupa finalinin ertelenmesi, Suudi Arabistan'ın Atatürk'e karşı sergilediği tavrın siyasi arenada tartışılan bir konu haline gelmesine neden oldu. Spor camiasında büyük yankı uyandıran bu skandalın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası talep edildi.

Ancak TFF cephesinden Suudi Arabistan'daki gelişmelerle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Suudi Arabistan ile imzalanan protokolün detayları ve yaşananlar konusunda net bir açıklama yapılmadı. Son üç haftada yaşananlar, hakemlere yönelik saldırılar, takımın sahadan çekilmesi ve final maçının gerçekleşmemesi gibi gelişmeler, bazı kulüplerin ve kamuoyunun tepkisini çekerken, Mehmet Büyükekşi liderliğindeki TFF yönetiminin istifa ederek olağanüstü seçim kararı alabileceği konuşuluyor.

Son 3 haftada yaşanan hakem yumruklama, takımı sahadan çekme ve finalin oynanmaması skandalları üzerine, kulüplerin bir bölümünün de tepkisini çeken Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF yönetiminin görevi bırakıp olağanüstü seçim kararı alacağı iddia ediliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar