Antalya’daki teleferik faciasında yeni görüntü! İstasyon görevlisi kazadan 5 dakika önce bakın ne yapmış

Antalya’daki teleferik faciasında yeni görüntü! İstasyon görevlisi kazadan 5 dakika önce bakın ne yapmış
Antalya’da meydana gelen teleferik faciasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kazadan 5 dakika önce yaşanan skandal bakın neymiş!

Ramazan Bayramı’nda teleferik hattındaki direk kırılmış devrildiği kabinin tabanı kırılarak içindeki yolcularla birlikte yere çakılmıştı. Faciada bir kişi hayatını kaybetmiş 7 kişi ise yaralanmıştı.

Mega Tower’ın Operatörü Serkan Yellice verdiği ifadede bayram nedeniyle teleferiklerin bakımlarının eksik yapıldığını söylemişti.

Antalya'da teleferik kazası: 5 kişi tutuklandı | Agos

Felaketin sonrasında kazanın 5 dakika öncesinde yaşanan bir skandal ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz yeni görüntülere ait kareleri paylaşarak olayın detaylarını köşesinde tek tek anlattı.

Türkiye'yi sarsan teleferik kazası havadan görüntülendi | Antalya Sektörel

Güvenlik kamerası görüntülerinde üst istasyon görevlisi Suphi Kaplan’ın halatları kontrol ettiğini belirten Saymaz, faciada hayatını kaybeden Avukat Memiş Gümüş ve ailesinin teleferiğe binmeden önce yaşananları şöyle anlattı:

Onlar yola çıkarken üst istasyonda kabinden inen iki ayrı yolcu, halatlarda problem gördüklerini belirterek görevlileri uyarıyor. Bir yolcu uyarı için kontrol odasına kadar giriyor. Serkan Yellice, sistemi kapatıyor. Ancak herhangi bir kontrol yapmadan 25 saniye sonra tekrar çalıştırıyor.

Saymaz, 3 gencinde teleferikteki sorunu görevliye işaret ettiğini belirterek yolcunun Suphi Kaplan’a bir şeyler anlattığı anda kazanın meydana geldiğini yazdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar