Anayasa Mahkemesi üyeliğine Yılmaz Akçil seçildi

Anayasa Mahkemesi üyeliğine Yılmaz Akçil seçildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Danıştay üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146 ve 147'nci maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 6, 7 ve 10'uncu maddeleri çerçevesinde yapılan seçim sonucunda Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Danıştay Genel Kurulu tarafından belirlenen üç aday arasından en yüksek oyu alarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Akçil'in atanma kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

danistay-10-daire-baskani-yilmaz-akcil-anlatti-ayasofya-karari-nasil-alindi-48a04.jpg

YILMAZ AKÇİL KİMDİR?

Yılmaz Akçil, 1968 yılında Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1989 yılında mezun olan Akçil, yüksek lisans eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı'nda tamamladı.

Kariyerine Sivas ve Mersin Vergi Mahkemesi Üyeliği ile başlayan Akçil, Erzurum İdare Mahkemesi Üyeliği ve Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Yılmaz Akçil, 2018'de Danıştay Onuncu Daire Başkanlığına seçildi. Akçil, evli ve 4 çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar