Anayasa Mahkemesi Başkanı yargı krizi sonrası ilk defa konuştu: Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz

Anayasa Mahkemesi Başkanı yargı krizi sonrası ilk defa konuştu: Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan yargı krizi sonrası ilk defa konuştu ve, "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz" ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Zühtü Arslan, Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen Akademi Söyleşileri kapsamında, hakim ve savcı adaylarıyla Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda buluştu..

Arslan, konuşmasında, yargı ve hukukun temel görevinin bireyin hak ve özgürlüklerini güvence altına almak olduğunu belirtti.

1133966-1520348063.jpg

"UZAKTAN KUMANDALI YARGI DA YARGIÇ DA OLMAZ"

Bütün yargı düzenlerinin ortak paydasının, hukuk devleti olduğu vurgusunu yapan Zühtü Arslan, adaleti tesis etmeyen devletlerin uzun süre var olmayacağını, "her şeyi yerli yerine koymak" suretiyle adaleti tecelli ettirmenin hakim ve savcıların görevi olduğunu belirtti.

Hakim ve savcı adaylarına tavsiyelerde bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, vicdanın esaret, aklın ise vesayet kabul etmeyeceğini belirterek, "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz" vurgusu yaptı.

canatalayjpg-jwhnn4xt6umldxsacrgqzw.jpg

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı Davası’nda hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verilen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel hak ihlali başvurusunu 25 Ekim’de görüşmüştü. Atalay’ın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine karar verilmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Yargıtay’a göndermiş; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı konunun 3. Ceza Dairesi tarafından değerlendirilmesi yönünde mütalaa vermiş, Daire ise Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyulmamasına hükmedip Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Yüksek Mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar