Amasya'ya 55 milyon liralık yatırım

Amasya'ya 55 milyon liralık yatırım
Amasya Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'ne 55 milyon liralık yatırım yapacak 10 yeni firmanın 1015 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

Amasya'nın Merzifon ilçesine 55 milyon liralık yatırım yapacak 10 yeni firmaya Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer tahsisi yapıldı.

Amasya Valisi Osman Varol, Merzifon OSB'de yatırımcılar için yeni tahsis edilen alanda yapılan altyapı çalışmalarını inceledi.

Varol, burada yaptığı konuşmada, yatırımın Amasya ve Merzifon için önemli olduğunu belirtti.

Merzifon OSB'de parsel işlemleri tamamlanan 71 bin 167 metrekare alanda, 55 milyon liralık yatırım ile 10 yeni tesis kurulması için başlatılan işlemlerin tamamlandığını aktaran Varol, söz konusu yatırımlarla 1015 kişiye istihdam ve 10 milyon liralık ihracat hedeflediklerini söyledi.

Gelecek yatırımcılara her türlü kolaylığı gösterdiklerini vurgulayan Varol, şöyle devam etti:

"Kısa bir süre önce dövizle ilgili hareketliliğin çok yoğun olduğu, karamsar bir havanın estirilmeye çalışıldığı dönemde 10 kahraman girişimcimiz burada tahsislerini alıp, yatırımlarına başladılar. Bakanlığımız buranın altyapısı ile ilgili ihaleye çıkmak için son hazırlıklarını yaparken, bizler de yatırımcılarımızın temel ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçtik. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'nin en geleceği parlak organize sanayi bölgelerinden birisi."

Merzifon'un ulaşımda kara, hava ve deniz yolları açısından değerlendirildiğine çok önemli bir noktada bulunduğuna dikkati çeken Varol, "Merzifon, bir yandan Samsun Limanı'na yakınlığı, diğer taraftan Türkiye'nin en yoğun kara yolu hatlarından bir tanesinin tam kavşak noktasında bulunması, havaalanıyla neredeyse iç içe bulunması ve yakında hükümetimizin gerçekleştireceği hızlı tren projesinin de OSB'mizin neredeyse içinden geçip istasyonun da dibinde yer alacak olması bugün bir OSB için, gerçek bir üretim üssü için gerekli olan tüm ulaşım alt yapısına sahip bir konumdadır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar