Amasra 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı

Amasra 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı
Fatih Sultan Mehmet Han'ın "Dünya'nın gözü" dediği Amasra, 9 günlük bayram tatili boyunca sıcak yaz havasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı.

Doğal güzellikleriyle ünlü olan Amasra, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çekiyor ve bu özellikleriyle milyonları cezbetmeye devam ediyor. Ramazan Bayramı öncesi, binlerce kişi tatil ve deniz keyfi için bu cennet köşesine akın etti.

Denizin serin sularında tekne turlarıyla gezenler, şehrin nefes kesen manzaralarının tadını çıkarırken, balık ekmek yiyerek bayram coşkusunu yaşadılar. 6 bin 600 kişilik nüfusuyla Amasra, 8 günlük bayram tatilinde yaklaşık 650 bin ziyaretçiyi ağırladı. Oteller ve pansiyonlar dolup taşarken, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. İlçeye giriş yapan araç sayısı 8 günde 150 bini buldu. Yerli halk ve esnaf, bu yoğun dönemi sorunsuz bir şekilde atlattıklarını ve bu hareketlilikten memnuniyet duyduklarını belirttiler. 8 günlük süreç boyunca nüfusunun yaklaşık 100 katı turisti ağırlayan Amasra'da, Pazar günü de ziyaretçi yoğunluğunun devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar