Almanya Maliye Bakanı Lindner: Almanya'da az çalışılması ülke ekonomisi için sorun

Almanya Maliye Bakanı Lindner: Almanya'da az çalışılması ülke ekonomisi için sorun
Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Almanya'da diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha az çalışıldığını vurgulayarak, bu durumun ülke ekonomisinin önünde ciddi bir sorun olarak durduğunu ifade etti.

DPA haber ajansının aktardığına göre Lindner, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında yaptığı açıklamalarda, Alman ekonomisinin mevcut durumunu değerlendirdi.

Alman ekonomisinin karşı karşıya olduğu temel sorunun kamu yatırımlarındaki eksiklik olmadığını belirten Lindner, bunun yerine yıllık çalışma saatlerindeki düşüklüğün dikkate alınması gerektiğini söyledi. Lindner, "Diğer ülkelerde, özellikle de İtalya ve Fransa gibi, insanlar Almanya'dan daha fazla çalışıyorlar." dedi.

Demografik yapıya ve iş saatlerinin kısaltılması taleplerine de değinen Lindner, bürokrasinin azaltılması, vergi teşvikleri ve iş gücü piyasasına yönelik reformların gerekli olduğunu vurguladı.

Önerdiği tedbirlerin genellikle maliyet açısından yüksek olmadığını belirten Lindner, bu önlemlerin kamu bütçesine ve sosyal güvenlik sistemlerine tasarruf sağlayacağını ifade etti.

Lindner ayrıca, Alman ekonomisinin potansiyel büyümesini iki ila üç yıl içinde iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Avrupa'nın en büyük ekonomisinde potansiyel büyüme oranının on yıl önce yüzde 1,5 olduğunu ancak şu anda yüzde 1'in altında seyrettiğini dile getirdi.

- Alman ekonomisi resesyon riskiyle karşı karşıya

Alman ekonomisi, geçen yıl yüksek enflasyon, enerji fiyatlarındaki artış, zayıf dış talep ve yüksek faiz oranları gibi etkenlerle yüzde 0,3 oranında küçülme yaşamıştı.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), yurt içi ve dışından gelen talebin azalması nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde resesyona girilebileceğini öngörmüştü. Eğer bu beklenti gerçekleşirse, ülke ekonomisi teknik olarak resesyona girmiş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar