Türkiye'den Avrupa'nın dört yanına ihracat

Türkiye'den Avrupa'nın dört yanına ihracat
Fethiye'nin yükseklerinde titizlikle toplanan kuzugöbeği mantarları, Avrupa'nın farklı bölgelerine ihraç ediliyor.

Fethiyeli çiftçi Hasan Karabulut, yükseltilmiş arazilerde doğal olarak yetişen kuzugöbeği mantarlarını topluyor ve bu değerli ürünleri Avrupa'nın dört bir yanına ulaştırıyor. Her yıl Fethiye'nin Üzümlü Mahallesi'nde düzenlenen Kuzu Göbeği Festivali'nin ardından, Karabulut ailesinin şirketi aracılığıyla İngiltere, Almanya, Fransa ve İsviçre'ye bu mantarları ihraç ediyor.

aw194525-05.jpg

Bu doğal kaynak, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin dağlık bölgelerinde yetişir ve yerel halk için önemli bir geçim kaynağıdır. Karabulut, bu değerli mantarları orman köylülerinden topluyor ve soğuk hava zincirini asla aksatmadan, artı 5 derecede muhafaza ederek uçakla Avrupa'ya ulaştırıyor. Bu kuzugöbekleri, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden birini dünyaya taşıyor.

aw194525-04.jpg

Geçmiş yıllarda yılda 7 ile 8 bin kilo arası ihracat gerçekleştiren Karabulut, bu yıl verim düşüklüğü nedeniyle sadece 3 bin kilo ihraç edebildiklerini belirtiyor. Ancak, bu ihracatın Fethiye'nin tarım ve gıda sektöründeki potansiyelini ve küresel pazardaki yerini sağlamlaştırmada önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar