Alman Bakan Türklere müjdeyi verdi! Uzun süredir bekliyordunuz Federal Hükümet kabul etti

Alman Bakan Türklere müjdeyi verdi! Uzun süredir bekliyordunuz Federal Hükümet kabul etti
Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, çifte vatandaşlık reformuyla herkesin Alman toplumunun bir parçası olacağını söyledi. Faeser, Türkiye ile göç anlaşmasının da güncellenmesi gerektiğini de belirtti.

Almanya Sosyal Demokrat Parti’nin Başbakan adayı olan Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, Hürriyet’e verdiği özel demeçte, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen Modern Vatandaşlık Yasa Tasarısı’nın hayata geçirilerek “çifte vatandaşlık” yolunun açılacağını söyledi.

Böylelikle Almanya’da yaşayan yüzbinlerce Türkiye asıllı Türkiye vatandaşlığından çıkmadan Almanya vatandaşlığına da geçebilecek. Faeser, Hürriyet’in sorularını şöyle yanıtladı:

almanya-pt71-cover.jpg

‘ÜLKENİN BİR PARÇASI OLACAK’

* Hayata geçirmeyi planladığınız yeni vatandaşlık yasası tam bir reform niteliğinde. Bu ne zaman gerçekleşecek?

Benim öncülüğümde hazırlanan “Modern Vatandaşlık Hakkı” Federal Hükümet tarafından kabul edildi. Şimdi Federal Meclis’te görüşülecek. Uzun süredir Almanya’da yaşayan insanlar nihayet tamamen bu ülkenin bir parçası olacak ve tüm demokratik haklara sahip olacaklar. İşte bu nedenle de çifte vatandaşlık hayata geçirilecek.

1598901.webp

AB DAHA FAZLA MALİ DESTEĞE HAZIR

* Türkiye ile yeni bir ‘sığınmacı anlaşması’ yapılmasından yanasınız. Türkiye’den beklentileriniz nelerdir?

Bizim Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki bu sözleşmenin yenilenmesine, güncelleştirilmesine ihtiyacımız var. AB, Türkiye’deki sığınmacıların bakımı için daha fazla mali destek vermeye hazır. Son yıllarda Türkiye bu alanda çok büyük katkılarda bulundu. Türkiye’den sorumluluklarını bundan sonra da devam ettirmesini bekliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar