Ali Yerlikaya'nın imzasını taklit eden polis gözaltına alındı! Rüşvet karşılığı silah ruhsatı verdiler

Ali Yerlikaya'nın imzasını taklit eden polis gözaltına alındı! Rüşvet karşılığı silah ruhsatı verdiler
İstanbul'da bir polis memuru, bağlantılı kişilerle birlikte 1000 dolar ücret karşılığında silah ruhsatı almasında engel bulunan kişilere ruhsat temin etti. Tutuklanan polis memurunun, ruhsatların alınması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın imzasını taklit ettiği öğrenildi.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda silah ruhsatları için sahte belge hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüphelinden 2'si tutuklandı.

Söz konusu skandalı ilk olarak Halk TV'de dile getiren gazeteci Barış Pehlivan, daha önce işlenen cürümler nedeniyle ruhsat almasında engel bulunan birçok kişiye bin dolar karşılığında sahte imza ile ruhsat alınabilir belgesi verildiğini açıkladı.

İMZALARDA BİR TUHAFLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürü, silah ruhsatı verilen bazı kişilerin dosyalarını incelerken 10 kişiye ait dosyada İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın imzasında bir tuhaflık sezdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ DE ŞOK OLDU!

İmzaların diğer dosyadaki imzalara benzemediğini fark eden şube müdürü, söz konusu dosyalardaki imzayı Aktaş'a gösterdi. İmzaların kendisine ait olmadığını gören Aktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya bilgi verdi ve konuyla ilgili müfettiş görevlendirildi. Müfettişler tarafından yapılan ilk incelemede söz konusu 10 dosyayı hazırlayan kişinin aynı memur olduğu belirlendi.

Dosyalar üzerinde yapılan kriminal incelemede de imzaların ve parafların sahte olduğu belirlendi. Bunun üzerine ekipler çalışmalarını derinleştirerek dosyaları hazırlayan polis memuru, silah ruhsatı alan 10 kişi ve polis memuru ile ruhsat alacak kişileri tanıştıran av bayi sahibi bir kişiye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 10 tabanca, 12 şarjör, 8 bin 285 mermi ile sahte 10 silah taşıma ruhsatı ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden polis memuru ile av bayisi sahibi tutuklanırken 10 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar