Ali Koç son kararını verdi

Ali Koç son kararını verdi
Fenerbahçe'de beklenenin aksine, Ali Koç'un sezon sonunda görevi bırakacağını duyurduğu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir veda konuşması yaptığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin uzun süredir başkanlık koltuğunda bulunan ismi Ali Koç'un vedaya hazırlandığına dair haberler var. Defalarca sezon sonunda ayrılacağını dile getiren Ali Koç'un, veda konuşmasını yaptığı iddia edildi.

SALI GÜNÜ VEDA ETTİ

Deneyimli gazeteci Ferudun Niğdelioğlu'nun aktardığına göre; Ali Koç, salı günü tüm yönetim kurulu üyelerini topladı ve veda konuşması gerçekleştirdi.

Koç, kararının sezon sonunda görevi bırakmak olduğunu tekrarladı. Fenerbahçe çevrelerinden gelen bilgilere göre, yeni başkanlık seçiminde aday olmayacağı öğrenilen Koç'un, yeni yönetim sürecinde destek olacağına dair haberler de var.

ALİ KOÇ KİMDİR?

Fenerbahçe'nin şu anki başkanı Ali Yıldırım Koç, 2 Nisan 1967'de İstanbul'da doğdu. Rahmi Koç ve Çiğdem (Simavi) Koç'un oğlu olan Ali Koç, ailenin en küçük oğludur ve abileri Ömer Koç ve Mustafa Koç'tur. Eğitimine Harrow School'da başlayan Ali Koç, 1985'te buradan mezun oldu ve ardından Rice Üniversitesi'nden lisans diplomasını aldı. Daha sonra Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Profesyonel kariyerine Otosan A.Ş.'de Ford Motor Company'nin ortaklığı ile otomobil montaj hattında çalışarak başlayan Ali Y. Koç, daha sonra Koç Holding A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı ve kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanlığı yaptı. Ayrıca, Amerika'da çeşitli finans kuruluşlarında çalışarak uluslararası deneyim kazandı.

1997-2000 yılları arasında Koç Holding A.Ş. Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı'na bağlı yeni iş geliştirme koordinatörlüğü yapan Ali Y. Koç, 2006 yılından itibaren Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı oldu. Ayrıca, 2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Tüpraş Yönetim Kurulu Üyeliği de 2009 yılından bu yana devam etmektedir.

Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'nde iki dönem yöneticilik yapan Ali Y. Koç, 1992 yılında askerlik görevini tamamlamıştır. Eşi Nevbahar Demirağ ile 21 Ekim 2005 tarihinde evlenen Ali Koç'un bir kızı ve bir oğlu vardır; Sadberk Leyla Koç ve K.erim Rahmi Koç.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar