ALES sonuçları sorgulama: ALES/3 sınav sonuçları 2023 nasıl sorgulanır?

ALES sonuçları sorgulama: ALES/3 sınav sonuçları 2023 nasıl sorgulanır?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) sonuçları açıklandı.

ALES/3 sonuçları açıklandı: Soru ve cevapları yayımlandı

Yılda üç kez gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) bu yılın üçüncü ve son oturumu olan 19 Kasım'da tamamlandı. Heyecanla beklenen ALES/3 sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarına erişim, adaylara kapılarını aralayacakları akademik yolculuklarının ilk adımını atma fırsatını veriyor.

ALES/3 sınavına katılan adaylar, sonuçlarını merakla bekledikleri bu dönemde, 5 Aralık 2023 tarihinden itibaren saat 10.00'dan ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecekler.

Öğrencilerin sınav sonuçlarını öğrenmeleri için sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Bu nedenle adaylar, sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişerek öğrenmeye özen göstermelidirler.

Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından sınav sonuçlarına ulaşabileceklerdir. ÖSYM'nin internet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgilerini içerdiği için adaylar için tebliğ hükmündedir.

Bu önemli açıklama sonrasında adaylar, kazandıkları başarıya göre akademik kariyerlerine yönelik adımlarını belirleyebilecek ve eğitim hayatlarındaki hedeflere bir adım daha yaklaşma fırsatı bulacaklar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar