AKP'li vekil maaşını az buldu! Geçinemiyorum diyerek isyan etti

AKP'li vekil maaşını az buldu! Geçinemiyorum diyerek isyan etti
AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, 73 bin 379 liralık milletvekili maaşı için "Bu paraya bu işi yapmanın imkanı yok" ifadelerini kullanırken, ek gelirlerinin olmaması halinde milletvekili olarak görev yürütmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Son artışların ardından 73 bin 379 liraya yükselen milletvekili maaşları, halk tarafından "çok yüksek" olarak görülürken, vekiller aynı görüşte değil.

AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, mevcut vekil maaşları ile yaptıkları işin sürdürülebilir olmadığını belirtirken, vekillerin çok ciddi masrafalrının olduğunu vurguladı.

İşte Bayraktar'ın açıklamalarından dikkat çekenler...

"Vekil maaşı konusu çok gündeme geliyor. Bir vekilin masrafları çok ciddi arkadaşlar. Her yaptığımız masraf bize aittir ve vekil maaşı dışında bir şeyimiz yok. Bir vekil özgür olmalı. İçimizde bu ülkeyi parsellemeye alışmış insanlar, belki bir kısım medya vekillerin özgür olmasını istemiyor. Rabbime hamdolsun fındığımız var, arka planda bir miktar birikimimiz var... Yoksa bu maaşlarla vekillerin bu çalışmayı yapabilme imkanı yok. Az demiyorum çok iyi para ama yapılan işe göre az. Niye tartışılıyor bu konu? Muhtemelen vekillerin özgür olmasını istemiyorlar. Kanun yaparken bir yerlere muhtaç olmalarını istiyorlar. Yoksa bu iş maaşla yapılacak bir iş değil kutsal bir iş. Aldığımız maaşla her şeye rağmen çok fevkinde bir iş yapıyoruz. Bu iş maaşla falan öyle yapılacak bir iş değil. Kutsal, bu ülkede kaç kişi vekil olmuş. Ben Kirazlı köyündenim. Kocaali'den benim bölgemden 3 tane vekil olmuş, ikisi burada yaşamamış. Ben yerli olup da orada kalıp da vekil olan adamım, kardeşinizim. Belki 100 yıl daha bu imkan gelmeyecek. Önemini biliyoruz ama şu vekillerin pozisyonunun tartışılma meselesinin başka bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum."

147 BİN LİRA MAAŞ ALAN VEKİLLER VAR

Milletvekillerinin 2023 yılı aylık maaşı 73 bin 379 lira. Halen hem milletvekilliği yapan hem de emekli milletvekili olanların ödeneklerle birlikte aylık geliri ise 147 bin lira...

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar