AKP'li Şamil Tayyar'dan seçim sonuçlarına ilişkin açıklama: Bir siyasi afet

AKP'li Şamil Tayyar'dan seçim sonuçlarına ilişkin açıklama: Bir siyasi afet
AKP'nin eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya paylaşımında partisinin seçim hezimetinin CHP'nin başarısı olmadığını söyledi.

AK Parti'nin eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, partisinin seçimlerde yaşadığı hezimetin ardından sert bir açıklama yaparak, CHP'nin başarısını "siyasi afet" olarak nitelendirdi ve parti içinde köklü değişiklik çağrısında bulundu.

Tayyar'ın yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını değerlendirerek, partisinin yaşadığı yenilginin altında yatan sebepleri sıraladı. "Keyfiyet, kibir, kayırmacılık gibi bünyemize giren virüs, hayat pahalılığı, fakirleşme gibi ekonomideki savrulma açık işaretlerdi" diyen Tayyar, geçen yıl Cumhurbaşkanı'na olan sevginin yerel seçimlerde adaylara tolerans göstermeyeceğini öne sürdü. Ayrıca, sessiz ve öfkeli kitlelerin sandığa gitmediğini, bir bölümünün boş oy verdiğini ve kalanının en güçlü rakibe yöneldiğini ifade etti.

Tayyar, CHP'nin başarısını da sorgulayarak, bu durumu "bir siyasi afet" olarak yorumladı. Ancak, AK Parti'nin hala güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamasını "Yeter ki bu potansiyeli harekete geçirsin. İnanıyorum ki 1 Nisan’dan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmaz" diyerek sonlandırdı.

Seçim sonuçlarına göre, AK Parti'nin Türkiye genelinde kaybettiği şehirlerle birlikte toplam il belediyesi sayısının 23'e kadar düştüğü, CHP'nin ise kazandığı 36 il belediyesi ile zirveye yerleştiği belirtildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar