Akira Toriyama kimdir? Akira Toriyama neden öldü?

Akira Toriyama kimdir? Akira Toriyama neden öldü?
En çok satan Japon çizgi romanlarından biri olan Dragon Ball'ın yaratıcısı Akira Toriyama hayatını kaybetti. Bu haberin ardından birçok insan internette Akira Toriyama'nın hayatını araştırmaya başladı. Peki Akira Toriyama kimdir? Akira Toriyama neden öldü?

Akira Toriyama kimdir?

Dragon Ball serisinin yaratıcısı olarak tanınan ünlü Japon manga sanatçısı Akira Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti. Bu haberin ardından sanatçının Türkiye'deki sevenleri 'Akira Toriyama neden öldü?' sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Peki Akira Toriyama kimdir? Akira Toriyama neden öldü?

AKİRA TORİYAMA KİMDİR?

Akira Toriyama, Nagoya kentinde 5 Nisan 1955'te doğmuş ve manga dünyasına adımını 1978'de "Wonder Island" serisiyle atmıştır. Ancak asıl ününü, Dr. Slump serisiyle kazanmıştır. Dragon Quest adlı video oyunlarında karakter tasarımcısı olarak da çalışmıştır. Efsanevi Dragon Ball serisine ise 1984 yılında başlamıştır. Seri 260 milyondan fazla satarak 2006'da yapılan Japonya Medya Sanatları Festivali'nde 100 manga arasında 3. olmuştur.

AKİRA TORİYAMA NEDEN ÖLDÜ?

Akira Toriyama'nın ölüm nedeniyle ilgili yapılan açıklamada, ünlü sanatçının beynin yakınında akut subdural hematom adı verilen bir tür kanama geçirdiği belirtilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar