Ahmet Ercan “Gerginlik boşaldı” diyerek işaret etti! Büyük deprem riski olmayan tek ili açıkladı

Ahmet Ercan “Gerginlik boşaldı” diyerek işaret etti! Büyük deprem riski olmayan tek ili açıkladı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 11 il arasında büyük deprem beklemediği tek ili açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin merkezi Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, acilen yapılması gerekenler için vatandaşı ve yetkilileri uyardı.

11 ilde büyük yıkım yaratan 2 depremin ardından artçı depremler korku ve panik yaratmaya devam ediyor. Depremin vurduğu illerde enkazlar birer birer kaldırılmaya devam ederken evinden ailesinden sevdiklerinden olan binlerce insan yeniden hayata tutunmak için çabalıyor.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği, binlerce binanın yerle bir olduğu Kahramanmaraş’ta neredeyse 2 günde bir deprem meydana geliyor.

hatay-deprem-aa-2000468.jpg

Deprem uzmanları tek tek hayati uyarılarını sıralarken Ahmet Ercan, bir uyarı daha yaptı.

Sosyal medya hesabı X üzerinden yeni bir açıklama yapan Ercan, Kahramanmaraş ziyareti sırasında karşılaştığı manzaraları paylaşarak şunları söyledi:

Dün Kahramanmaraş’taydım kent Ahir Dağının bağrında, eteklerinde, bağlar denilen yerde kurulmuş. Alpaslan Türkeş, Trabzon, Azerbaycan Caddelerinde 8-10 katlı, sağlam yerde sağlam yapılar ayakta. Kötü yapılanlar yıkılmış. Bu bir cinayet! Kahramanmaraş’ta olacak oldu. Kırılacak yer kalmadı. Yıkıcı olmayan küçük deprem, depremcikler olabilir. Ancak yıkıcı deprem beklemiyorum. Kahramanmaraş ovası verimli, sulak tarım arazisi, tıpkı Gaziantep, Adıyaman gibi. Buradaki tüm yapılaşma kaldırılmalı. Yoksa yeni kıyımlar olacaktır.

777.jpg

“TOKİ EVLERİNE GÜVENİN”

TOKİ’nin Ahir Dağı’nda 10 bin sağlam ev yaptığını belirten Ercan “TOKİ evlerine güvensinler. Yer seçimi doğru, yapılar sağlam, ayrıca edinmek ucuz. Henüz teslim edilen yok” dedi.

“DERHAL SIKI YÖNETİM İLAN EDİLMELİ”

11 il depremi ne ilk, ne de son deprem. Artık şunu öğrenelim ki Türkiye’nin herhangi bir yerinde deprem olduğunda derhal sıkı yönetim ilan edilmeli, halkın can ile mal güvenliğini sağlamak üzere yerel güvenlik güçleri, jandarma, yargıç ile savcılar derhal olaya el koymalıdır.

9898.jpg

“ORADA BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM”

Ercan, büyük deprem beklemediği yeri ise şöyle işaret etti: Adıyaman, Bitlis Kenet kuşağı üzerinde Arap Kalkanı KB alnında Avrasya ile Anadolu kıtalarının sınırında, Doğu Anadolu Kırığının güney yanıbaşında Adıyaman Kırığının üzerinde yer alıyor. Ancak bu bölgedeki gerginlik boşaldı. Büyük deprem beklemiyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar