Adana’yı Afrika tozu vurdu! Göz görü görmedi

Adana’yı Afrika tozu vurdu! Göz görü görmedi
Sahra Çölü'nden kuvvetli rüzgarlar eşliğinde Türkiye'ye ulaşan toz fırtınası Adana'yı da vurdu.

Afrika üzerinden gelen toz taşınımı, Adana'da yaşayanları olumsuz etkiledi. Özellikle araçların üzerinde belirgin bir şekilde görülen toz tabakası, güneşin güçlükle görünmesine neden oldu.

767.jpg

Kentte son zamanlarda artan toz taşınımı nedeniyle rahatsızlık yaşayan Yusuf Eker, durumu şu sözlerle ifade etti: "Gelen bu toz bulutları bizi çok rahatsız ediyor. Araçlarımız günlerdir toz içinde, neredeyse her gün yıkamak zorundayız. Bu durum bizi çok fazla etkiliyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını rica ediyorum. Ben astım hastasıyım ve bu tozlar nedeniyle sürekli hapşırma ve öksürme durumundayım. Genellikle bu zamanlarda maske takıyorum.

Astım hastası Nilgün Ceylan da günlerdir devam eden toz taşınımından şikayetçi olduğunu dile getirdi. Ceylan, "Balkonumuz ve arabalarımız dahil olmak üzere birçok yer tozla kaplı. Her gün araçlarımızı yıkıyoruz çünkü toz bizi çok rahatsız ediyor. Astımım var, bu dönemlerde daha da rahatsız oluyorum. Toz yüzünden sürekli öksürük tutuyor ve nefes almakta zorlanıyorum. Bir müddet sonra daha da büyüyüp alerjiye dönüşüyor. Balkondaki toz, başlı başına bir sıkıntı, iki günde bir balkonu yıkamak zorunda kalıyoruz ve toz içeriye kadar giriyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar