Adana’da karı kocadan büyük vurgun bakkal görünümlü dükkandan çıkanlar herkesi şoke etti

Adana’da karı kocadan büyük vurgun bakkal görünümlü dükkandan çıkanlar herkesi şoke etti
Adana’da devlet hastanelerine ait ilaçları usulsüz yollarla temin eden satışını yapan çift yakalandı. Yapılan baskında bakkalda paketlenmiş halde koli koli ilaçlar bulundu.

Adana'da polisin düzenlediği operasyonda bir bakkal dükkanında çoğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi.

İlaçların farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlendi ve usulsüz yollarla temin edildiği iddia edilen Erdal B. ile eşi Hicran B. gözaltına alındı.

devlet-hastanelerine-ait-35-bin-kutu-ila-19256-2.jpg

EŞİYLE ŞİRKET KURUP YURT DIŞINA SATMIŞ

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, eşi Hicran B.'nin üzerine ilaç satış ve dağıtım şirketi kurduğu belirtilen Erdal B.'nin, kanser, insülin, antibiyotik ve alerji gibi ilaçları usulsüz yollarla temin ederek yurt içi ve dışında sattığını tespit etti.

devlet-hastanelerine-ait-35-bin-kutu-ila-19256-4.jpg

İLAÇLARIN ÇOĞU KANSER İLACI ÇIKTI

Operasyon kapsamında, Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'nde bulunan bakkal dükkanına baskın düzenlendi. Yapılan aramada, çoğunluğu kanser tedavisinde kullanılan binlerce kutu ilaç ele geçirildi.

devlet-hastanelerine-ait-35-bin-kutu-ila-19256-3.jpg

DONDURUCUDA SAKLANMASI GEREKEN İLAÇLARI RASTGELE KUTULARA ATMIŞLAR

Ancak, ilaçların soğuk hava depolarında saklanması gereken koşullara uygun olmadığı ve rastgele kutularda bulunduğu belirlendi. Satışa hazırlık yapılan ilaçlara el konulurken, şüpheliler de gözaltına alındı.

devlet-hastanelerine-ait-35-bin-kutu-ila-19256-5.jpg

İLAÇLAR HASTANELERDEN ALINMIŞ

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, ele geçirilen ilaçların önemli bir kısmının farklı devlet hastanelerine ait olduğu tespit edildi. İlaçların hastanelerden nasıl ve kim tarafından çıkarıldığının belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

devlet-hastanelerine-ait-35-bin-kutu-ila-19256-1.jpg

Emniyete götürülen şüphelilerden Erdal B., ifadesinde, ilaçları daha önce almış olduğunu ve ihracat yapmayı planladığını ancak enflasyon nedeniyle satamadığını ve son kullanma tarihlerinin geçtiğini söyledi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar