Acun Ilıcalı, Alman spor kanalını satın alıyor: İşte ödeyeceği dev rakam

Acun Ilıcalı, Alman spor kanalını satın alıyor: İşte ödeyeceği dev rakam
Acun Medya’nın ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, medya dünyasında yeni bir yatırım yapıyor. Ilıcalı’nın Alman spor kanalı Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini satın aldığı iddia edildi.

Acun Medya'nın ve Hull City'nin patronu Acun Ilıcalı'nın Sport1 şirketinin hisselerinin yüzde 50'sini satın alacağı öne sürüldü. Almanya'nın medya ve iletişim dünyasından haberlerin yer aldığı 'Clap-Club' internet sitesinin iddiasına göre, Acun Medya ve İsviçreli bir şirket, Sport1 kanalının satışı için anlaştı.

YÜKSEK FİYAT SEBEBİYLE SATIŞ OLMAMIŞTI

İsviçreli şirket geçen yıl yaz aylarında Sport1'i satma kararı almıştı ve Clap-Club haber sitesine göre, ProSiebenSat.1, RTL Deutschland ve Acun Medya da potansiyel alıcılar arasındaydı. Sport1'in satılacağı ilk olarak geçen yıl haziran ortasında 'Blickpunkt:Film' tarafından duyurulmuştu. Ana şirket Highlight Communications'in Sport1 medya grubunu satmayı düşündüğü bildirilmişti. Ancak, satış süreci İsviçreli holdingin yüksek fiyat talebi nedeniyle zorlanmıştı. Kanalın, Başlangıçta 80 ila 100 milyon Euro arasında bir fiyat istediği belirtilmişti.

ACUN MEDYA ALDI

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, Highlight Communications'in satış sürecinde yaşadığı zorlukları araştırdı ve holdingin aşırı yüksek fiyat talebinin satışı engellediğini belirtti. Sonuç olarak, Alman yayıncıların çekildiği ve Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sinin 30 milyon euro karşılığında Acun Medya'ya satıldığı iddia edildi.

İLK UYARLANACAK YAPIM ‘EXATLON’

Satış iddiasını gündeme getiren Clap-Club, Acun Ilıcalı’nın farklı bir kişilik olduğunu, son yıllarda hem ulusal hem de uluslararası alanda başarılı işlere imza attığını yazdı.

Reuters’ın haberine göre, ise Acunmedya’nın sporla ilgili realite formatları gelecekte Sport1’de de yayınlanacak. İddiaya göre ilk olarak uyarlanacak yapım ise spor realite yarışması ‘Exatlon’ olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar