Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Demet Güven Akyıldız

Demet Güven Akyıldız

Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı vizyona girişini Kız Kulesi ile kutluyor

Türkiye sinema sahnesine heyecan verici bir soluk getiren "Kuşların ve Yılanların Şarkısı," bugün vizyona giriş yaptı. Suzanne Collins'in 2020'de kaleme aldığı aynı adlı romanından uyarlanan film, A90 Pictures tarafından Türkiye'de dağıtımı üstlenilen bir yapıt olarak seyirciyle buluştu.

Bu özel film, "Açlık Oyunları" serisinin öncesine odaklanarak Capitol'un tiran lideri Coriolanus Snow'un gençlik döneminde yaşadığı olayları izleyicilere sunuyor. Snow, 10. Açlık Oyunları'nda 12. Bölge'den gelen Lucy Gray Baird'ın mentorluğunu üstlenmesiyle başlayan olaylar zincirini deneyimleyerek geçmişiyle yüzleşiyor.

A90 Pictures, filmin Türkiye'deki dağıtımını üstlenirken, projenin öne çıkan bir detayını da Kız Kulesi ile kutlamaya karar verdi. Kız Kulesi, Bizans kralının kızının yılanlar tarafından öldürüleceği kehanetini öğrenmesi üzerine inşa edildiği efsanesiyle özdeşleşmiş bir simge olarak bilinir. Bu bağlamda, yapımcılar, Fransa'da Eyfel Kulesi'ne uygulanan 3D CGI tekniğini kullanarak Kız Kulesi'ne özel bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan bu özel çalışma, filmi daha da özel kılarak sosyal medyada paylaşıldı.

"Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı," klasikleşmiş bir efsane olan Kız Kulesi ile buluşarak sinema severlere benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Filmin, geniş kitlelere ulaşarak ilgi uyandırması beklenirken, Kız Kulesi'nin simgesel atmosferi, bu vizyoner yapımı daha da unutulmaz kılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları