ABD'li aktivist ve yazar King Ramazan'ın ilk gününde İslam'ı seçti

ABD'li aktivist ve yazar King Ramazan'ın ilk gününde İslam'ı seçti
Amerikalı yazar ve aktivist Jeffery Shaun King (44), İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarına verdiği tepkiyle sık sık gündeme geliyordu.

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan King, Texas'taki bir camide eşiyle birlikte Müslümanlığa ilk adımını attı.

Ramazana bir gün kala Müslüman olduğunu açıklayan King, şehadet getirdiği anları kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Valley Ranch Islamic Center'da gerçekleştirilen merasimle, eşiyle birlikte İslam'ı seçtiğini duyuran yazar, "Bu bizim için unutulmaz bir gün" ifadelerini kullandı.

King, Filistin'e yönelik yaptığı destek açıklamalarıyla tanınırken, Müslüman olduğu için de "Kalbim, en sevgili arkadaşlarım olan Gazzeliler ile birlikte" dedi.

"Az önce Müslüman olduk. Amerika'daki ve dünyanın geri kalanındaki herkese merhaba. Ben sizin için dua edeceğim, siz de lütfen bizim için dua etmeye devam edin" diyen King, dünyadaki diğer Müslümanlarla birlikte oruç tutmaya başladığını da ifade etti.

Kentucky'de doğan ve büyüyen Shaun King, Georgia'daki Morehouse College'da lisans eğitimi aldıktan sonra Atlanta'da "Cesur Kilise" adlı bir kilise kurarak dört yıl boyunca liderlik yaptı. Irkçı saldırılara maruz kalan King, sivil haklar için mücadele veren birçok örgüte destek verdi.

Ayrıca, New York Daily News'te sivil haklar üzerine yazılar yazdı ve Türk kökenli gazeteci Cenk Uygur'un Young Turks isimli internet yayınlarında siyasi yorumcu olarak çalıştı. Son zamanlarda İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sıkça eleştiren King, dikkatleri üzerine çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar