ABD’den İsrail’e savaş uçağı ve mühimmat yardımı

ABD’den İsrail’e savaş uçağı ve mühimmat yardımı
Washington Post gazetesinin raporuna göre, ABD, İsrail'e milyarlarca dolarlık askeri teçhizat ve savaş uçağı sevkiyatına onay verdi.

ABD'nin İsrail'e Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda sunduğu destek, Washington Post gazetesinin bildirdiğine göre artarak devam ediyor. Gazetenin haberine göre, ABD, İsrail'in Güney Refah kentine yönelik olası bir operasyon için duyduğu endişeleri dile getirdikten sonra Tel Aviv'e milyarlarca dolarlık askeri teçhizat ve savaş uçağı transferine onay verdi.

Washington Post'un ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, yeni silah paketinin içeriğinde bin 800 adet MK-84 bombası, 500 adet MK-82 bombası ve daha önce 2008'de Kongre tarafından onaylanan daha büyük bir paketin parçası olarak belirlenen 25 adet F-35'in bulunduğu belirtildi.

aw173196-01.jpg

Beyaz Saray yetkilisinin gazeteye yaptığı açıklamada, "İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye devam ettik" ifadelerine yer verildi.

ABD, uzun süredir müttefiki olan İsrail'e yıllık 3,8 milyar dolarlık askeri yardım yaparken, İsrail geçtiğimiz Temmuz ayında 25 adetlik üçüncü F-35 filosunu talep etmişti. Yeni filo teslim edildiğinde toplam filo büyüklüğü 75'e ulaşacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar