ABD'den İsrail'e Refah uyarısı: Felaket olur

ABD'den İsrail'e Refah uyarısı: Felaket olur
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, ABD'nin yerinden edilmiş bir milyondan fazla sivil için "ciddi bir planlama yapılmadan" Refah'a yapılacak bir İsrail operasyonunu desteklemeyeceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah'a planladığı askeri operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Patel, ABD'nin yerinden edilmiş bir milyondan fazla sivil için "ciddi bir planlama yapılmadan" gerçekleştirilecek bir İsrail askeri operasyonunu desteklemeyeceğini belirtti.

Sözcü Yardımcısı Patel, "1 milyon insanın barındığı bir bölgede plansız ve çok az düşünülmüş bir şekilde böyle bir operasyon düzenlemek felaket olur" ifadeleriyle operasyonun insanlık açısından riskli olduğunu vurguladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İsrail ziyaretinde, bu endişeleri İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya ilettiğini açıkça ifade etti.

Refah'ta bulunan 1 milyondan fazla insanın, Gazze'nin kuzeyine dönemeyecekleri ve güneyde devam eden askeri harekat göz önüne alındığında, nereye gidebilecekleri sorusu Patel tarafından İsraillilere yönlendirildi. Patel, "Bunlar İsraillilerin yanıtlaması gerektiğine inandığımız meşru sorulardır" dedi.

Patel, Refah'ta gerçekleştirilecek bir operasyon için henüz ciddi bir planlama yapıldığına dair herhangi bir kanıt görmediklerini de açıkladı. Bu durum, ABD'nin operasyonu desteklemek için gerekli güvencelere sahip olmadığı anlamına geliyor.

Netanyahu'nun dün düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusuna Refah'a operasyon düzenlemesi için emir verdiği açıklanmıştı. Ancak ABD'nin bu operasyona ilişkin endişeleri ve şartları, uluslararası arenada gündem oluşturdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar