ABD'de tarihi an! Bir şehrin anahtarı ilk kez bir Türk'e verildi

ABD'de tarihi an! Bir şehrin anahtarı ilk kez bir Türk'e verildi
Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde, ilk defa bir Türk vatandaşına yaşadığı şehrin anahtarı hediye edildi.

New Jersey'nin Türk nüfusunun yoğun olduğu Paterson şehrinde, önde gelen iş insanı Hüseyin Bayram, Belediye Başkanı Andre Sayegh tarafından şehrin anahtarı ile ödüllendirildi.

Paterson şehrindeki Türk nüfusunun önde gelen temsilcilerinden biri olan iş insanı Hüseyin Bayram, büyük bir gurur yaşayarak şehrin anahtarını aldı. Belediye Başkanı Andre Sayegh, Bayram'a şehre olan değerli katkılarından dolayı teşekkür etmek amacıyla bu sembolik anahtarı takdim etti.

Resmi törende, ABD Kongre Üyesi Bill Pascrell, Jr., Paterson Kent Konseyi üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri de hazır bulunarak Sayegh'ın teşekkürlerine ortak oldular. Belediye tarafından yapılan basın açıklamasında, Hüseyin Bayram'ın öne çıkan topluluk lideri ve Toros restoranlarının sahibi olarak, girişimci çabaları ve hayırseverlik alanındaki kararlılığıyla topluma olağanüstü katkılar sağladığı vurgulandı.

3.jpg

TOPLUMA OLAN TUTUMU SİMGELİYOR...

Şehrin anahtarının bu prestijli ödülle Bayram'a sunulması, toplum liderliğini ve iş dünyasındaki başarılarını onurlandırmanın yanı sıra, şehre duyduğu bağlılığı ve topluma yönelik taahhüdünü simgeliyor.

Bildiride belirtildiğine göre, Türk girişimci özellikle Kovid-19 salgını sırasında 10 binden fazla ihtiyaç sahibine yemek bağışlayarak önemli bir yardım sağlamıştır. Ayrıca, New York'taki bazı hastane çalışanlarına da yemek yardımında bulunmuş ve acil yardım ekiplerine maske ve eldiven dağıtarak toplumsal dayanışma örneği sergilemiştir.

2.jpg

İLK DEFA BİR TÜRK BU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

New Jersey'de, eyalet yönetimi altındaki şehirler, topluma önemli katkılarda bulunan ve üstün başarı elde etmiş bireyleri "şehrin anahtarı" ile ödüllendiriyor. Bu prestijli ödülü almayı hak eden isimler arasına giren Hüseyin Bayram, New Jersey'de ve Paterson şehrinde bu ödülü almaya hak kazanan ilk Türk vatandaşı olma unvanını taşıyor.

Paterson şehrindeki 160 bin nüfuslu topluluk içinde, daha önce bu ödülü kazanan isimler arasında New York Giants oyuncusu Victor Cruz (2012), rap sanatçısı Fetty Wap (2015), ABD Senatörü Cory Booker (2018) ve eğitimci Felisa Van Liew (2022) bulunuyor.

1.jpg

Giresun'dan ABD'ye uzun yıllar önce göç eden Hüseyin Bayram, aile işletmesini büyüterek Türk-Amerikan toplumunda aktif bir rol oynuyor. Aynı zamanda, ABD'deki en kalabalık Türk topluluğunu temsil eden Türk Amerikan Giresun Örgütü'nün başkanlığını yürüten Bayram, Paterson'un eski Belediye Başkanı Jane Williams-Warren'ın yardımcılığını da üstlenmiş, böylece ABD'deki yerel siyasette Türk toplumunun ender üyelerinden biri olmuştur.

4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar