ABD, İsrail'in Gazze'de "soykırım" yaptığına inanmıyor

ABD, İsrail'in Gazze'de "soykırım" yaptığına inanmıyor
ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik şiddetli saldırılarının soykırım olmadığı yönünde görüş bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın İsrail'in Gazze'deki saldırılarını Adolf Hitler'in Yahudilere yönelik soykırımına benzeten açıklamalarını reddetti.

Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Açıkçası bu yorumlara katılmıyoruz. Gazze'de soykırımın gerçekleştiğine inanmadığımızı açıkça ifade ettik." dedi.

Miller, bölgedeki çatışmaların mümkün olan en kısa sürede sona ermesini istediklerini belirtirken, Gazze'deki sivillere yönelik insani yardımların sürdürülebilir bir şekilde artırılmasını istediklerini ifade etti. Ayrıca, BM raporuyla ilgili olarak da İsrail'e güvenilir iddiaları kapsamlı ve şeffaf bir şekilde soruşturma çağrısında bulundu.

BM raportörlerinin Pazartesi günü açıkladığı raporda, Gazze ve Batı Şeria'da Filistinli kadın ve çocukların sığındıkları yerlerde veya kaçarken kasten hedef alındıkları ve yargısız infaz edildikleri yönünde inandırıcı iddialara yer verilmişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, iddiaları gördüklerini ancak raporları bağımsız olarak doğrulayamayacaklarını belirtirken, sivillere ve gözaltına alınan kişilere insanca ve uluslararası insani hukuka uygun şekilde davranılması gerektiği konusunda net olduklarını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar