ABD: Gazze'ye yardımlar yetersiz kalıyor

ABD: Gazze'ye yardımlar yetersiz kalıyor
ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye yönelik insani yardımların beklenen düzeyde gerçekleşmediğini belirterek, daha fazla insani yardımın sağlanmasını talep etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında Gazze ile ilgili soruları yanıtladı.

Miller, ABD'nin Gazze'ye insani yardımların ulaşması için çaba sarf ettiğini ifade ederek, "Gazze'ye ulaşan insani yardımların beklediğimiz seviyede olmadığını görüyoruz. Daha fazla insani yardımın sağlanmasını istiyoruz. Bu nedenle İsrail ile sürekli olarak iletişim halindeyiz" dedi.

ABD'nin havadan ve denizden yardım seçeneklerini değerlendirdiğini belirten Miller, "Ancak tüm bu çabalara rağmen, insani yardımın çoğunun Gazze'ye kara yoluyla ulaşması gerektiği temel pozisyonumuzu değiştirmiyor. İsrail hükümetinin daha fazlasını yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Daha fazla insani yardımın ulaştırılması için güvenlik, denetim ve dağıtım süreçlerinin geliştirilebileceğini dile getiren Miller, İsrail'in bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Miller, Başkan Joe Biden'ın Refah'a yönelik olası bir saldırının kırmızı çizgi olduğu uyarısına rağmen İsrail'in tutumunu değerlendirirken, "Refah'a yönelik askeri bir saldırı öncesi İsrail hükümetinin güvenilir ve uygulanabilir bir insani yardım planına sahip olmasını istiyoruz. Ancak şu ana kadar böyle bir plan görmüş değiliz" şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun sağlık çalışanı Filistinlilere yönelik iddialara ilişkin olarak Miller, "Bu haberleri gördüm, ancak İsrail yetkililerine bunu sorduk mu bilmiyorum. Ancak bu tür konuları takip ediyoruz ve uluslararası hukuka uygun gözaltılar için baskı yapmak önemli" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar