Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

ABD çekiliyor, Erdoğan BOP'tan vazgeçmiyor!..

Gündeme bomba gibi düşen haber şu şekildeydi: İngiliz Reuters haber ajansı, ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Resulayn ve Tel Abyad'da bulunan gözlem noktalarından çekildiğini duyurdu. Reuters haberini Amerikalı bir yetkiliye dayandırdı.

***

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan hemen telefon görüşmesini bu olayın sıcaklığı geçmeden yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine yönelik uzun zamandır planladığı operasyon konusunda harekete geçecek. Amerikan Silahlı Kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ve bir parçası olmayacak."

Erdoğan ise yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: "Bölgeyi terör örgütünün işgalinden kurtarır kurtarmaz, uluslararası toplumdan alacağımız destekle işe başlayacağız."

***

Değerli okuyucularım bu konudaki son haberlerin can alıcı noktalarını sizlerle paylaştım. Tafsilatını, haber sitelerimizden ve gazetelerimizden bulabilirsiniz.

***

Yukarıdaki ifadelerde ABD biz çekiliyoruz, Türkiye'ye terör örgütü mücadelesinde bölgede destek vermeyeceğiz hatta karşı çıkacağız demeye getiriyor. AKP Genel Başkanı Erdoğan ise, uluslararası toplumdan alacağımız destekle derken de terör örgütü PKK ile mücadelesini bölgede emperyalizmden destek almadan yürütmeyeceğini açıklıyor.

***

ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice zamanında Büyük Ortadoğu Projesi'ni, "22 ülkenin sınırı ve rejimi değişecek" şeklinde açıklamıştı. Dönemin Başbakanı şimdinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise BOP'un eş başkanıyım merkezini Diyarbakır yapacağım demişti. Hâlâ videosu Youtube'de var. Türkiye'nin rejimi Saray rejimi olarak değişti; Irak, Libya, Suriye sınırları değişti.

***

Dediler ki; Erdoğan artık BOP eş başkanı değil. Anlı şanlı Ulusalcı Proflar dediler. Yazık!.. BOP eş başkanı olmayan birisi şu anda ABD Suriye'den çekilirken, terör örgütü PKK ile mücadeleyi uluslararası desteğe dayandırır mı? Zaten Türkiye'nin dünya hukukunda terörle mücadelede sıcak takip konusunda veya dışarıda terör örgütüne müdahale hakkı var. Ne desteği? ABD+İsrail+Batı desteği mi BOP eş başkanı Erdoğan? Şehitlerimiz gelirken dışa mı soruyorlar? Vatan için şehit oluyorlar...

***

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BOP Eş Başkanı sıfatını da hâlâ taşıdığını terörle mücadelede dış destek sözlerinden anlıyoruz. Saray iktidarının küçük ortağı MHP ne yapıyor bu dış destek konusunda? Haber sitelerini kurcaladım Erdoğan'a tepki verdiler diye ufak da olsa? Yok, yok oğlu yok. Pardon Saray rejimi kurup, Condoleezza Rice'ın dediği rejimler değişecek sözlerine destek olan MHP değil mi? Benimki de saflık, tepki açıklaması beklemek değil mi okuyucularım? MHP, Bahçeli'nin koltuğunu korumaya odaklanmış durumda. Saray rejimine de ondan omuz veriyor. MHP değil mi ki TRT'ye, kardeş Öcalan'ın çıkmasına 23 Haziran seçimleri için ses çıkarmayan? İkiz yasaları hiç bahsetmeyeyim o tam bir facia MHP için.

***

BOP Eş Başkanı AKP Genel Başkanı Erdoğan, dış destek beklerken Suriye'de terörle mücadelede şehit gelir mi bilmem. Ama bildiğim konu şudur:

Herkesi PKK'lı FETÖ'cü ilan eden Saray İttifakı bu konuda sessiz kalacaklardır. Yazık ki ne yazık!..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları