AB ülkeleri kış döneminde doğal gaz depolarını rekor seviyede doldurdu

AB ülkeleri kış döneminde doğal gaz depolarını rekor seviyede doldurdu
Avrupa Birliği (AB), kış dönemin sürecini doğal gaz depolarının yüzde 60 oranında dolulukla rekor seviyede tamamladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, "Avrupa enerji kaderini tekrar kendi ellerine aldı" başlıklı bir makale kaleme aldı.

Makalede, Avrupa'nın Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından sonraki ikinci kış dönemini de elektrik kesintisi, soğuk evler veya arz sıkıntısı olmadan geçirdiği belirtildi. Avrupa'nın bu kışı gaz depolarının neredeyse yüzde 60'lık rekor seviyede dolu olarak tamamladığına dikkat çekildi.

Makalede, rekor seviyede gaz depo doluluğunun önemine vurgu yapılarak, "Bu, nihayet Rusya'nın Avrupa enerji sektörü üzerindeki hakimiyetini kaybettiğini gösteriyor. Avrupa enerjide kaderini yeniden kendi ellerine aldı." ifadesi kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gaz arzını ve yüksek yakıt fiyatlarını silah olarak kullanarak Avrupa'yı baskı altına almak istediği belirtildi. Makalede, Avrupa'nın enerji sisteminin dayanıklılığını artırma konusunda ilerleme kaydettiği ve gaz fiyatlarının hızla düştüğü belirtildi.

Makalede, Avrupa'nın Norveç gibi güvenilir tedarikçilere yönelerek krizi aştığına dikkat çekildi. Ayrıca, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların artırılması gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar