96'ncı Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

96'ncı Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Sinema endüstrisinin en saygın ödülleri arasında yer alan ve Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen 96. Oscar Ödülleri, Los Angeles'ta gerçekleştirilen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Geceye, tam 7 dalda ödül kazanan "Oppenheimer" filmi damgasını vurdu. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin organize ettiği ve halk arasında Oscar Ödülleri olarak da bilinen Akademi Ödülleri, bu yıl 96. kez sahiplerini buldu.

Tören, komedyen Jimmy Kimmel'in sunumuyla Los Angeles'taki Dolby Tiyatro'sunda gerçekleşti ve en iyi film dahil olmak üzere 7 dalda ödül kazanan "Oppenheimer" büyük ilgi gördü. En iyi yönetmen ödülü, "Oppenheimer" filmiyle Christopher Nolan'a verilirken, en iyi erkek oyuncu ödülü Cillian Murphy'nin "Oppenheimer"deki performansıyla oldu. Robert Downey Jr., "Oppenheimer"daki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında ödüle layık görülürken, film aynı zamanda en iyi orijinal film müziği, sinematografi ve en iyi kurgu dallarında da ödül kazandı.

En iyi kadın oyuncu ödülü ise Emma Stone'a gitti. "Poor Things"teki rolüyle bu ödüle layık görülen Stone'a, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü ise "The Holdovers"taki performansıyla Da’Vine Joy Randolph verildi. "The Wonderful Story of Henry Sugar", en iyi kısa film ödülünü kazanırken, "20 Days in Mariupol" en iyi belgesel dalında ödül aldı. En iyi kısa belgesel ise "The Last Repair Shop" oldu. Animasyon dalında "The Boy and the Heron", en iyi kısa animasyon film dalında ise "War is Over" ödüle layık görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar