Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

6+2 rüya takım

Millet İttifakı yaşadığı krizi demokratik yöntem ve usuller ile çözmeyi başardı ve doğrusunu söylemek gerekirse bu krizden çok güçlenerek çıktı.

Biliyorsunuz 2023 seçimlerine gidilirken bu tek adam anayasası yüzünden ortaya çıkan derin demokrasi krizini çözebilmek ve yeniden parlamenter sisteme dönebilmek amacı ile altı muhalefet partisi bir araya geldi, 6''lı Masa olarak adlandırılan siyasi birlikteliği kurdu.

Bu 6''lı Masa uzun süren ve çok emek harcanan bir çalışma sürecinden sonra hem Türkiye''nin sorunlarını belirleyen ve hem de bu sorunların hangi yol ve yöntemler ile çözüleceğini açıklayan birçok ortak bildiri imzalandı ve kamuoyuna açıklandı.

Özellikle iktidar kanadı devamlı olarak hadi, hadi cumhurbaşkanını adayınızı belirleyip, açıklayın diye sıkıştırıyordu.

Millet İttifakı ise önce ortak ilke ve değerlerde uzlaşalım, çözüm yol ve yöntemlerimizi belirleyelim aday en son iş diyerek bu süreci yönetmeyi tercih etti.

Sonrası malum iş; Millet İttifakı''nın cumhurbaşkanı adayını belirlemeye gelince ortam bir anda hiç beklenmedik ölçüde gerildi ve sanki masa dağılmış gibi bir imaj oluştu.

Bu dağılma olasılığı iktidar mahfillerini çok sevindirmiş olsa da masanın tüm bileşenleri bu krizi gerçekten de mükemmel bir şekilde yönetti ve 6''lı Masa bir anda model değiştirdi ve 6+2 yapısı gündeme geldi.

Açıkça söylemek gerekirse aşağıdaki bileşenlerden oluşan bu 6+2 modeli gerçek bir yıldızlar karması ve spor deyimi ile söylemek gerekirse bir rüya takımıdır.

Bu takımı oluşturan herkese Türk demokrasisi ve demokrasi arayan Türk Milleti gerçekten de çok ama çok şey borçludur.

Bu 6+2 yeni rüya takımı tabiri caizse önümüzdeki maça şu şekilde çıkacak:

*Cumhurbaşkanı Ad.         : CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

*Cumhurbaşkanı Yrd. Ad. : DP Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal

*Cumhurbaşkanı Yrd. Ad. : DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

*Cumhurbaşkanı Yrd. Ad. : GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu

*Cumhurbaşkanı Yrd. Ad. : İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

*Cumhurbaşkanı Yrd. Ad. : Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

*Cumhurbaşkanı Yrd. Ad. : Ankara Büyükşehir Belediye Bşk. Mansur Yavaş

*Cumhurbaşkanı Yrd. Ad. : İstanbul Büyükşehir Belediye Bşk. Ekrem İmamoğlu

Peki, bu rüya takımın karşısına kim ya da kimler çıkacak?

O ise henüz belli değil…

Kamuoyunda en çok dillendirilen Cumhur İttifakı tek kişilik bir oluşum yani onun modeli 1+0…

Böyle bir oluşuma takım demek doğru olur mu bilmem ama tek bir kişiden oluşuyor ve bu kişi son derecede şahsi oynamayı tercih ediyor.

Fakat ortada çok ama çok önemli bir sorun var Cumhur İttifakı''nın lideri Recep Bey, Anayasamızın ve Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu''nun amir hükmü gereğince aday olamıyor!

Aday olamıyor: Çünkü daha önce iki dönem Cumhurbaşkanlığı yapmış bulunuyor ve bu ikinci döneminde dönemini tamamlayamadan eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi bir erken seçim kararı almazsa bir kez daha aday olamıyor.

Aday olsa dahi diğer tüm adaylar gibi onun adaylığı da Yüksek Seçim Kurulu''nun önüne gidecek ve Yüksek Seçim Kurulu adaylığının önünde herhangi bir engel olup olmadığına bakarak bir karar verecek.

Bu koşullarda kaybetme olasılığı çok yüksek bir adayı desteklemek uğruna Yüksek Seçim Kurulu''nun göz göre göre anayasayı ve kanunu çiğneyeceğini beklemek ne kadar doğru olur emin değilim.

Öyleyse bu halde Cumhur İttifakı sahaya kimi sürecek, bu rüya takımın karşısına nasıl bir takım çıkaracak doğrusu ben çok merak ediyorum, siz etmiyor musunuz?

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları